Férfi vízilabda ob I

Az Eger legyőzte a Honvédot

  • MTI
megosztom

A címvédő Eger két góllal nyert a Honvéd ellen a Vodafone férfi vízilabda ob I korábbról most péntek estére halasztott mérkőzésén.

A hevesiek amerikai túrája miatt a még a harmadik fordulóból decemberre áthozott rangadón a hazaiak kezdtek jobban a Bitskey-uszodában, akik kevesebb, mint ezer néző előtt – jó négypercnyi üresjáratot követően - a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter vezérletével elhúztak 3-0-ra. A folytatásban azonban változott a meccs képe, s a fővárosi alakulat a félidőre felzárkózott 3-2-re.
   
A nagyszünet után a 2008-as ötkarikás aranyérmes Hosnyánszky Norbert talált be szabaddobásból, ám Szivós Márton előbb szépített, majd büntetőből ki is egyenlített (4-4).
   
A gólban módfelett gazdagra sikeredett befejező nyolc percben újfent az Eger tett szert előnyre, két ízben is vezetett (5-4, 6-5), de emberelőnyből a már negyedszer eredményes Szivós egalizált (6-6). Bő két perccel a vége előtt Bátori Bence második góljával megint a vendéglátók álltak jobban (7-6), a szintén duplázó Hosnyánszky fórban szerzett találata pedig 8-6-os vezetést jelentett az Egernek. A Honvéd a finisben még szépített, Biros azonban az egyik hat az öt elleni akció hatásos lezárásaként beállította a 9-7-es végeredményt.

Eredmény:
ZF-Eger – Groupama-Honvéd 9-7 (2-0, 1-2, 1-2, 5-3)
góldobók: Biros 3, Bátori, Hosnyánszky 2-2, Graham, Varga II. Zs. 1-1, illetve Szivós 4, Mátyás, Salamon, Angyal 1-1
megosztom