Bundesliga előzetes

A Schalke elleni győzelemmel búcsúzna közönségétől a Hertha

A hazai pályán eddig nem villogó Hertha BSC a Bundesliga 4. helyén álló Schalke 04-t fogadja a Bundesliga 16. fordulójának első mérkőzésén.

A Schalke számít a meccs esélyesének - Fotó: AFP

Hertha BSC-FC Schalke 04 20:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 2
Hazai pályán sem számít esélyesnek a Hertha a Bundesliga 16. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ugyanis ellenfele az a Schalke 04 lesz, amely a 4. helyen áll a tabellán, mindössze három pontra lemaradva a listavezető Bayern Münchentől. Jó hír a vendégszurkolók számára, hogy első számú gólfelelősük, Klaas-Jan Huntelaar gyomorbántalmai után szerdán már a társakkal tudott edzeni.

Huub Stevens mindenesetre röviden összefoglalta, mivel szerezhetik meg a fővárosban a három pontot.

"Az egyéni képességeket bele kell vinni a játékunkba és nem szabad hagyni, hogy a Hertha lendületbe jöjjön" - mondta a holland szakember.

A Hertha az előző fordulóban a Kaisereslautern ellen sorozatban harmadik döntetlenjét játszotta a bajnokságban, így a cél egyértelmű az idei utolsó hazai mérkőzésen: győzelem. Markus Babbel, a hazaiak szakvezetője elsősorban a szurkolóknak szeretne egy szép estét szerezni.

"Szeretnénk mindent  megtenni, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak. Ez egy különleges mérkőzés lesz számukra, amellyel hitelt szerezhetünk náluk" - jegyezte meg Babbel.