Karrier

A Fraditól elküldött brazil csatár a Botafogóba igazolt

Bár Détári Lajos nem tartott igényt Felipe Félixre, a brazil már talált magának új csapatot és alá is írta a szerződését a Botafogóhoz.

Felipe Félix a Botafogo játékosa lett

Az eptv.globo.com információ szerint nyolc év európai légióskodás után hazatér Felipe Félix. A brazil támadó hazai csapatokban nevelkedett, de profi karrierjét már a portugál Torreensénél kezdte, majd az Odivelashoz igazolt. 2008-ban országot váltott és az orosz Szpartak-Nalcsik csapatába igazolt, ahol 19 bajnoki mérkőzésen gólképtelen maradt.

2009. júliusában kölcsön az azerbajdzsáni Baku csapatába került. Felix három gólt szerzett a Bajnokok Ligája selejtezők mérkőzésein és egy gólt az Európa Liga mérkőzésen. 2010-ben kölcsönben a Rio Branco-SP csapatnál volt. 2010 augusztusában egy éves szerződést kötött a portugál Leixões SC csapatával.

2011 nyarán a magyar FTC csapatába került, ahol az első mérkőzését az Európa Liga selejtezőjén az örmény Ulysses csapata ellen volt. Prukner Lászlónál állandó kezdőnek számított, ám Détári Lajos már nem számított rá, így szerződést bontottak vele.

A brazil negyedosztályban szereplő Sao Pauló-i Botafogo Paulo Vitor, Luiz Ricardo és Felipe Félix személyében három új játékost jelentett be.