Diósgyőr

Várakozáson felüli az ötödik hely - Benczés Miklós

A Diósgyőri VTK újoncként az 5. helyen zárta az NB I őszi idényét. Benczés Miklós vezetőedző a klubhonlapnak adott évértékelő interjúban elmondta, minek köszönhető a DVTK menetelése.

"Arra számítottam, hogy biztosan benn tudunk maradni az első osztályban. Nem volt nagy játékosmozgás az NB II.-ből való feljutás után, ennek ellenére látni lehetett, hogy van annyi a csapatban, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. Nem volt véletlen tavasszal a tizennégy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatunk, felfelé lógtunk ki a másodosztályból. Erre alapoztam, hogy nem lesznek gondjaink, viszont az ötödik helyezés - ha az őszi szezont, az első tizenöt mérkőzést nézzük: harmadik helyezés - várakozáson felüli, nemcsak számunkra, hanem a közönségünk, a szakma és a tágabb értelemben vett közvélemény számára is. Ha nem okozunk ilyen meglepetést, akkor nincs ez a felfokozott médiaérdeklődés sem, amely nemcsak a csapatnak, hanem a közönségünknek is szólt, akik többször is megtöltötték a stadiont" - szólt az előzetes elvárásokról a fiatal szakember a dvtk-hu-nak.

Benczés szerint a motiváció, a szurkolók, a csapategység és a megfelelő háttér röpítette az együttest a félszezont követően a dobogó közelébe. "Mindenekelőtt rendelkezésre állt egy stabil csapat, amely már a másodosztályban kialakult. Nem sok játékost kellett beépíteni, viszont akik érkeztek, azok gyorsan beilleszkedtek. Megvolt a megfelelő motiváció - az NB I újdonsága - a feljutás után és mögöttünk állt a közönség. Jól sikerült a bemutatkozás, majd a sikerrel megvívott meccsek további hitet és erőt adtak a csapatnak. Azt sem szabad elfelejteni, a tulajdonosi körnek köszönhetően stabil az anyagi háttér és szemmel láthatóan fejlődik a klub, elég csak az épülő edzőpályákra gondolni, ami nemcsak az első csapatnak, hanem az utánpótlás számára is nagyon fontos."

A tréner azt is elmondta, hogy kiket tart a sikereinek letéteményeseinek. "Francisco Gallardo gyorsan beilleszkedett, akinek sajnáltam a kiválását, mert sérülésekor volt a legjobb formában, már nemcsak a mezőnyben nyújtott jó teljesítményt, hanem gólokat is szerzett. Luque klasszis, aki játékával meghatározta a csapat teljesítményét. Igor Gal, Mohamadou Abdouraman is ez a kategória, akik folyamatosan jó teljesítményt nyújtottak. Ne feledkezzünk meg Budovinszky Krisztiánról sem, aki védő létére több gólt is rúgott, kritikaként viszont elmondhatom, hogy védőteljesítménye inkább csak a hazai pályán volt dicséretes, összességében viszont őt is ki lehet emelni, miként a fiatalok közül VadászViktort is."