Futsalválogatott

Tétmérkőzésen nem aludhatjuk át az első perceket - Frank Tamás

Jövő hét csütörtökön Gyöngyösen háromnapos torna keretében vív világbajnoki selejtezőt a magyar futsalválogatott. Frank Tamás szövetségi kapitány kulcsfontosságúnak nevezte, hogy játékosai kipihenjék addig magukat.

a magyar futsalválogatott
A válogatott a tornára való felkészülés során részt vett az októberi Futsal Grand Prix-n Brazíliában, majd múlt héten két mérkőzést játszott az Európa-bajnokságok állandó résztvevőjének számító szlovénokkal. Dél-Amerikában nem ment jól a játék, Szlovéniában viszont érezhető volt az előrelépés.Frank Tamás együttese jövő héten csütörtökön a kazahok elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését a gyöngyösi vb-selejtező tornán, ezt követően pénteken a lett, vasárnap az orosz válogatott lesz a mieink ellenfele. A csoportból az első két helyezett jut tovább a play offba, a mieink célja, hogy a világ legjobbjai közé sorolt oroszok mögött megszerezzék a második helyet.

"Ellenfeleink közül az oroszok kimagaslanak a mezőnyből, míg a kazahok és a lettek közül előbbiek tűnnek erősebbnek, de róluk áll rendelkezésünkre a legkevesebb információ, az utóbbi hónapokban ugyanis kevés mérkőzést játszottak - mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző. - A tétmérkőzéseken nem engedhetjük meg magunknak, hogy átaludjuk az első perceket, mint tettük azt a második szlovéniai találkozón, minden összecsapáson a maximumot kell adnunk a sikerhez. A kazahok elleni mérkőzésig fontos szerepe lesz a regenerációnak, miután a válogatott magját adó győri játékosok nagyon sok mérkőzést játszottak az utóbbi időszakban, és érezhetően fáradtabbak a többieknél. Bízom benne, hogy jövő csütörtökön már mindenki frissen, kipihenten lép pályára a Kazahsztán elleni kulcsfontosságú mérkőzésen, és az első perctől az utolsóig maximális koncentrációval játszik. A hazai közönség segítsége rengeteget számíthat, remélem, sokan kijönnek majd szurkolni a csapatnak, mert mindhárom mérkőzésen szükség lesz a buzdításukra."