Mai mérkőzések

Pályán a Juventus, az Atlético Madrid és az Athletic Bilbao is

Az olasz kupa nyolcaddöntőjében a Serie A listavezető Juventus hazai pályán mérkőzik meg a Bolgonával, míg a spanyoloknál a legjobb tizenhat közé jutásért lép pályára két elsőosztályú gárda.

A Juventus a kupában is menetelne
A Coppa Italia nyolcaddöntőjében két élvonalbeli csapatot sodort egymása útjába a sors, de közel sem várható olyan kiélezett küzdelem, mint azt esetleg gondolhatnánk. A bajnokságban szárnyaló és ezidáig veretlen Juventus a 17. helyen álló Bolognát fogadja odahaza, és bizony a pillanatnyi formát figyelembe véve Antonio Conte legénysége toronymagas esélyese a találkozónak. A zebramezesek most csatlakoznak csupán a mezőnyhöz, míg a Bologna már a Padova valamint a Crotone ellen két győztes mérkőzéssel a háta mögött érkezik a találkozóra. A torinóiak 19 fős keretében ott van a hétvégén fejsérülést szenvedő Alessandro Del Piero is, Fabio Quagliarella és Luca Toni is, Marko Vucsinincs, Andre Pirlo valamint Gigi Buffon viszont nem áll majd csapata rendelkezésére.

Spanyolországban a Copa del Rey küzdelmei folytatódnak, a csütörtöki napon két élvonalbeli csapat találkozik két harmadik ligás gárdával. Az Atlético Madrid és az Athletic Bilbao ráadásul specialistája a kupasorozatoknak, így hiába lépnek pályára idegenben, egyértelműen a párharcok esélyesei. A fővárosiak keretébe Gregorio Manzano több olyan játékost is jelölt, akik a bajnokságban kevesebb szerephez jutnak, de Reyes, Juanfran, Tiago vagy éppen Pizzi neve jól cseng a futball berkein belül.

Mai mérkőzések
2011.12.08
Coppa Italia, nyolcaddöntő
Juventus - Bologna 20.00
Copa del Rey, 16 közé jutásért
Alicante (III.o) - Atlético Madrid 20.00 Tv: sportklub
Ovideo (III.o) - Athletic Bilbao 22.00 Tv: sportklub