Bajnokok Ligája

Már 30 millió eurónál tart a Bayern München

  • MTI

Már mintegy 30 millió eurós bevételnél tart a Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligájában annak ellenére, hogy szerdán 2-0-ra kikapott a Manchester City vendégeként.

Arat eddig a BayernAngliai vereségükkel a bajorok ugyan elbuktak egy 800 ezer eurós győzelmi prémiumot, de az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) így is összesítve 15,9 millió euróval jutalmazta őket a nyolcaddöntőbe való bejutásért. Ehhez járul még "néhány millió" a közvetítési jogokért, illetve a hazai jegybevételekből, így becslések szerint a müncheni klub mostanáig nagyjából 30 millió euróval gazdagodott a BL-szezonban.

A csoportkörben a Bayern a 7,2 millió eurós rajtpénzen felül 3,6 milliót kapott három győzelméért és egy döntetlenjéért. Az FC Zürich elleni sikeres BL-selejtező 2,1, a nyolcaddöntő kiharcolása pedig további 3 milliót ért. Ha a folytatásban bejut a negyeddöntőbe, az 3,3 milliót hozhat a konyhára, a BL-győzelem 9, a döntős vereség pedig 5,6 millió eurós bevételt jelenthet.

Az előző idényben, amikor a bajorok a nyolcaddöntőben kiestek az Internazionale ellen, összesen 32,562 milliós prémiumot könyvelt el a klub, a négy hazai BL-meccs pedig további 40 millióval gyarapította a piros-kékek számláját.