Átigazolás

Lukas Podolski pótolhatja a távozó Raúlt

A Bild információi szerint a Schalke a kölni Lukas Podolskival pótolná Raúlt, amennyiben a spanyol támadó a nyáron elhagyná a gelsenkirchenieket.

Podolski újra nagycsapathoz kerülhet
A Real Madrid élő legendája 2010 júliusában érkezett a német csapathoz, majd Német Kupa-győzelemhez és Bajnokok Ligája-elődöntőhöz segítette a Ruhr-vidékieket. Raúl szerződése azonban a szezon végével lejár, és a klub elöljárói ugyan hosszabbítanának vele, de a jelenleginél kevesebb fizetést tudnak biztosítani a 34 éves támadónak. Mivel könnyen elképzelhető, hogy ez a spanyolnak nem felel meg, távozhat a Schalkétól - vagyis a vezetőknek gondoskodniuk kell egy gólerős csatár szerződtetéséről.

A Bild értesülései szerint az egyik lehetséges utód Lukas Podolski lehet, akivel kapcsolatban már többször megpendítette a német sajtó, hogy továbbállna szülővárosának csapatától. A Schalke sportigazgatója, Horst Heldt szűkszavúan kommentálta a felvetést. "Lukas nagyon jó játékos, de szerződés köti a Kölnhöz. Többet nem kívánok erről beszélni".

Podolski kivásárlási ára körülbelül 15 millió euró körül mozoghat, de amennyiben Raúl - és a hírek szerint a kolumbiai Farfán is - távozik a klubtól, ki tudja gazdálkodni ezt a pénzt a német sztárcsapat.

Podolski közismerten erősen kötődik érzelmileg a Kölnhöz, de egy korábbi nyilatkozatában elismerte, hogy nem akar hosszú ideig a csapatban futballozni.