Angol foci

Kenny Dalglish szerint a FA fellebbezése Rooney ügyében egy vicc

megosztom

Mint ismert, sikerrel fellebbezett az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) az európai szövetségnél (UEFA) Wayne Rooney ügyében. Az angol válogatott csatár eltiltását háromról két mérkőzésre csökkentették a csütörtöki nyoni meghallgatás után, így Rooney a jövő évi Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén már pályára léphet. A Liverpool menedzsere, Kenny Dalglish azonban érdekes nyilatkozatot tett a minap az ügyet illetően.

Dalgligh odamondott a szövetségnek, nem hazudolta meg önmagát Kenny Dalglish szerint ugyanis az FA nevetségessé teszi magát. "Kicsit furcsállom a dolgot, mert az FA-nak példát kellene mutatnia ilyen esetekben, most mégis az ellen tiltakozik, amit ő maga is támogatni szokott. Nem hiszem, hogy jó példával jártak el" - mondta a liverpooliak menedzsere egy sajtótájékoztatón.

Dalglish természetesen kitért játékosa, Luis Suárez ügyére is, hiszen az FA fegyelmi eljárást indított ellene, mivel a vád szerint a csatár rasszista jelzőkkel szidta Patrice Evrát, a Manchester United francia védőjét a két csapat rangadóján. Most ez a történet lezárulhat. " Az a tény, hogy 9 hétbe tellett meghozni a döntést, a vicc kategóriába tartozik". Majd hozzátette, hogy szerinte felesleges volt az egész cirkusz, ami ezt az esetet jellemezte.

Suáreznek azonban immáron újabb ügye kerülhet az angol szövetséghez, hiszen a Fulham elleni mérkőzésen a dél-amerikai támadó bemutatott a hazai drukkereknek, ami után ismét vizsgálatot rendelt el a szervezet. 

megosztom