Ökölvívó ob

Káté Gyula könnyedén jutott az elődöntőbe

  • MTI

A kétszeres világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Káté Gyula magabiztosan jutott be a 64 kg-os súlycsoport elődöntőjébe a Szombathelyen zajló 88. ökölvívó országos bajnokság csütörtöki napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a pályafutása tizedik  hazai bajnoki címéért küzdő, 29 éves kispesti bokszoló 17-6-os pontozással győzte le Zsákai Attilát. Ha Káté aranyérmet nyer a szombatig tartó ob-n, akkor az eredményességi örökranglistán utoléri Hranek Sándort, s egyetlen sikerrel marad el a csúcstartó, 11-szeres magyar bajnok Lakatos Páltól.

A csütörtöki napon egyébként többnyire szoros csatákat láthatott a közönség a Haladás Rohonci úti csarnokában, ahol olykor a papírforma is borult. Könnyűsúlyban például az előzetesen esélyesebbnek tartott Török János 11-11-es döntetlen után egyéni pontokkal alulmaradt Márton Balázzsal szemben, míg a Hódosi Zsolt-Fodor Milán mérkőzésen a rutinosabb, korábbi magyar bajnok Hódosi hiába vezetett 5-2-re az első menet után, ellenfele, a Vasas 18 éves ökölvívója végül "bedarálta" őt.

"A minimális célt már teljesítettem, érmes leszek az első felnőtt bajnokságomon, most már szeretném megnyerni a versenyt" - mondta az összecsapás után az idei ifjúsági bajnok Fodor.