Szavazás

Joó Abigél és Kasza Róbert lett a KSI legjobbja

  • VNA

A KSI SE 2011-ben legjobban teljesítő sportolóit díjazták szerda este a Bajnokok vacsorája alkalmával. A zuglói klub „Év sportolója” díját a Stefánia Palota és Honvéd Kulturális Központban, mintegy százfős ünnepség alkalmával – a tavalyi évhez hasonlóan – a cselgáncsozó Joó Abigél és az öttusázó Kasza Róbert vehette át.

A zuglói klub sportolói közül a jelentős nemzetközi viadalokon 73 fő képviselte a magyar színeket. A felnőtt és korosztályos világ- és Európa-bajnokságokon 15 fiatal összesen 28 érmet – köztük 13 aranyat, 7 ezüstöt és 8 bronzot – szerzett.  Az ORV-ket, EYOF-ot, universiadét, Európa- és világkupákat is számolva a felsorolás éremszáma túllépi a hetvenet.

Mint Hazsik Endre ügyvezető köszöntőjében elmondta, évről évre növekszik a világ- és kontinentális versenyeken résztvevő sportolóik száma, ami a jelentős utánpótlás-bázisnak köszönhető. A klubelnök hozzátette: a KSI-ben 13-an tagjai az olimpiai kereteknek, ketten már olimpiai résztvevőnek tekinthetők.
 Kasza Róbert és Joó Abigél 2011-ben is remekeltek
Az egyesületben az év sportolója 2011-ben – csakúgy, mint tavaly – a cselgáncsozó Joó Abigél (edzője Pánczél Gábor) és az öttusázó Kasza Róbert (edzői Cornides Edit, Schumacher Ákos, Karácsony Gyula és Takács Péter) lett. Joó idén, U23-as Európa-bajnoki címe mellé felnőtt vébén 7., Eb-n 5. helyet szerzett, a Grand Prix-tornákon és Grand Slam-versenyeken rendre dobogón végzett; várhatóan tagja lesz a londoni csapatnak is. Kasza legnagyobb sikere, világbajnoki váltó-elsősége mellett a számban Európa csúcsára is felért, egyéniben megnyerte a világkupa-döntőt; elsőként szerzett sportágában Londonra kvótát Magyarországnak.

Jelentős nemzetközi eredmények köthetők továbbá a klub színeiben versenyző asztaliteniszező Lakatos Tamáshoz, a cselgáncsozó Tóth Krisztiánhoz, a kajak-kenus Székely Mátéhoz, Váczai Enikőhöz, Szabó Beátához, Homoki Márkhoz, Kovács Flórához, Horváth Noémihez, Szabó Borbálához, Vad Ninettához, Sáfrán Mátyáshoz, Bara Alexandrához, az öttusázó Földházi Zsófiához és Anitához valamint Bruckhmann Gergőhöz, a sportlövő Nemes Adriennhez és a tornász Hidvégi Vidhez.

A díjátadón az egykori KSI-s Berki Krisztián tornász világbajnok és Szabó Gabriella világbajnok, olimpiai ezüstérmes kajakozó mellett jelen volt többek közt Dr. Szabó Tamás NSI-főigazgató, a MOB alelnöke, Balogh Gábor, miniszterelnöki tanácsadó, korábbi világklasszis öttusázó, Bardóczy Gábor, a NEFMI Sportért Felelős Államtitkárságának sportszakmai főosztályvezetője, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, Rátonyi Gábor, Zugló önkormányzatának sporttanácsadója és a Nemzeti Sportközpontok képviseletében Kis György.