Vízilabda

Játékra jelentkeztem, Dénes pedig beleegyezett - Kásás Tamás

  • MTI
megosztom

Mint korábban beszámoltunk róla, Kemény Dénes szövetségi kapitány ismét behívta az Európa-bajnokságra készülő válogatottba Kásás Tamást. A világ egyik legjobb játékosának nagyon hiányzott már a nemzeti csapatban való szereplés.

Kásásnak hiányzott már a válogatott -
A szövetségi kapitány a nemzeti együttes honlapján csütörtökön hirdette ki új keretét, amely december 19-én megkezdi a felkészülést a januári, eindhoveni Európa-bajnokságra, s a 18 játékos között szerepel az olasz Pro Reccóban légióskodó, 35 éves Kásás Tamás is.A honlapnak nyilatkozva Kásás elárulta: a mostani döntése sokkal könnyebb volt, mint a nyári.

"Akkor úgy éreztem, hogy nincs bennem szufla és nem akartam így nekiállni a válogatott felkészülésnek, plusz volt egy ujjsérülésem. Aztán ez nem tartott sokáig, mert pár hét pihenést követően, amikor néztem a fiúkat a vb-n, hiányzott, hogy ott legyek, rossz volt nézni az egészet tévén keresztül. A vb-t nézve jelentkezett bennem először az érzés: talán átgondolhatnám ezt még egyszer. Pár hete szóltam Dénesnek, hogy szeretnék beszélni vele. Tulajdonképpen játékra jelentkeztem, és ő beleegyezett. - mondta a játékos hozzátéve, hogy a válogatottságtól való visszavonulásának visszhangja is különlegesen motiválta. - Nagyon sok pozitív élmény ért, mind a szurkolók, mind a játékostársak részéről, mindenki sajnálta a döntésemet és megköszönte azt a jó pár évet, amit a válogatottnál töltöttem. Ez a visszhang nekem borzasztóan jól esett, olyan plusz erőt adott, ami nélkül lehet, hogy most nem lennék ismét a keretben. Nagyon sokat számított nekem, hogy az emberek még mindig bíznak bennem annak ellenére, hogy már nem vagyok fiatal játékos és úgy gondolom, hogy ennek is óriási szerepe volt a mostani döntésemben."

megosztom