Bajnokok Ligája

Áradozik az olasz sajtó a történelmi tettet végrehajtó Napoliról - lapszemle

Valamennyi olasz csapat bejutott a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában, de csak az Inter lett csoportelső. Az olasz sajtó elsősorban a Napoli fantasztikus bravúrjával foglalkozott.

Több olasz sportnapilap is a "történelmi" jelzőt használta a Napoli szerda esti Villarreal elleni idegenbeli győzelmét követően. Walter Mazzarri csapata valóban fantasztikus eredményt ért el, hiszen spanyolországi 2-0-ás sikerének köszönhetően második helyen jutott csoportjából a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

A La Gazetta dello Sport címlapja
 A Napoli ráadásul a halálcsoportból lépett tovább gond nélkül, az olaszok a Manchester Cityt és a Villarrealt is megelőzték. "NapOlé" - írta nagy betűkkel első oldalán a csütörtöki La Gazzetta dello Sport. A rózsaszín újság alcímében megjegyezte, a Maradona vezette csapat 1991-es sikere után játszhat ismét a legjobb tizenhat között a Napoli. "Belegondolni is nehéz, mi vár majd minket a nápolyi repülőtéren!"- nyilatkozta a lefújást követően Marek Hamsík, a Napoli játékosa. "Ezt a fantasztikus győzelmet a szurkolóinknak ajánljuk. Inler gólja hihetetlenül fontos volt, annak köszönhetően lett biztos, hogy megnyerjük a meccset."

A szlovák középpályás nem tévedett sokat, valóban nehezen leírható hangulat várta a Nápolyba hajnali 3 óra 40 perckor visszaérkező csapatot. Pedig már a Villarreal stadionjában is közel 4000 szurkoló biztatta Lavezziéket. "A lehetséges ellenfelekkel még nem foglalkozom, ezen majd ráérünk februárban gondolkozni. Az igazat megvallva, a Real Madriddal és a Barcelonával nem lenne jó összekerülni" -folytatta a szerdai mérkőzés második gólját szerző Marek Hamsík, aki érdekes gólörömére is magyarázatot adott. "Fogadtam a  barátaimmal, ha nyerünk idegenben, bajuszt kell növeszteniük, ennek a szólt a mozdulat a gólom után." 

Nápolyban népünnepélyt rendeztek a csapat diadal utánA Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis nem finomkodott a jelzőkkel, egyenesen a Maradona-féle csapathoz hasonlította a mostani együttest. A torinói Tuttosport a Juventus csütörtök esti kupameccse ellenére címlapján foglalkozott a Napoli nyolcaddöntőbe jutásával, és a két manchesteri klub kiesése okán nem felejtett el odaszúrni egyet az angolnak sem. 

A nápolyi csapat az Apoel Nicosia, Arsenal, Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Benfica hatosból kaphat ellenfelet a jövő hét pénteki sorsoláson. A torinói újság az Inter újabb hazai vereségére is kitért, igaz Ranieri csapata a CSZKA Moszkva elleni 1-2 ellenére is megnyerte csoportját. Bár a lefújás után Massimo Moratti nem volt elégedett a produkcióval, mégis látott fejlődést az Udinese ellen mutatott teljesítményéhez képest. A téli erősítési tervekről pedig sejtelmesen csak ennyit mondott: “Tévez miatt nem vagyunk szomorúak, ilyen feltételek mellett nem tudtuk volna megszerezni. A karácsonyi ajándék? Még nincsenek konkrét tervek, de valamit összehozunk”- nyilatkozta az Inter elnöke.

A másik milánói klub, a Milan már kedden pályára lépett, és bár két góllal is vezetett, csak 2-2-es döntetlent ért el a Plzen vendégeként. Ami a viszont a legfontosabb, a másik két olasz együtteshez hasonlóan a Milan is bejutott a nyolcaddöntőbe.