Ökölvívás

Több mint százan neveztek a 88. országos bajnokásgra

  • MTI

Megkezdődtek szerdán a 88. férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság küzdelmei Szombathelyen, ahol 42 klub 108 versenyzője lép szorítóba.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint ez az utóbbi öt év "legnépesebb" ob-ja, mely szombatig tart a Haladás Rohonci úti csarnokában.

Nincs ugyanakkor a 108 induló között a válogatott erősségének számító Varga Miklós és Szellő Imre. A 60 kg-osok között idén világbajnoki negyeddöntős, s ezzel olimpiai kvótát szerzett Varga jelenleg a félprofi WSB-sorozatban érdekelt milánói klubjával készül jövő heti, moszkvai fellépésére, míg a szintén az olasz csapat kötelékébe tartozó, idei Európa-bajnoki bronzérmes Szellő Imre kézsérülése miatt nem vehet részt a versenyen.

A szerdai program mindjárt meglepetéssel indult, miután papírsúlyban (49 kg) a 2009-es magyar bajnok Kanalas Róbert segédpontokkal kikapott Nádori Tibortól, igaz, a csarnokban többen, így Csötönyi Sándor, a szövetség elnöke is másképp látta a mérkőzésen történteket, mint ahogy a pontozók, s véleményének hangot is adott.