Bajnokok Ligája

Ők a mi nagy értékeink, a gyöngyszemeink - Guardiola

A Barcelona vezetőedzője különösen elégedett volt a fiatalok játékával a BATE Boriszov elleni idei utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Guardiola elégedett volt a fiatalokkal - Fotó: AFP

A Barcelona kezdőcsapatában szinte egyetlen játékos sem szerepelt, aki rendszerint szokott, de így is 4-0-ra győzte le a BATE Boriszovot a H csoport utolsó fordulójában a Bajnokok Ligájában. A találkozó után Josep Guardiola vezetőedző érthetően elégedett volt fiatal játékosaival.

"Nem tudom, mit hoz a jövő, de a klub jelentős erőfeszítéseket tett, hogy Bartra, Cuenca, Roberto Sergi, Muniesa vagy Rafa Alcantara lehetőséget kapjon. Azonban meg kell köszönni az első csapat játékosainak, Pintónak, Fontnak, vagy Thiago Pedrónak, akiknek nehéz lehetett úgy játszani, hogy a csapattársai a lelátón ültek. Szeretném megköszönni minden játékosnak, hogy komolyan vette a meccset. Örülök a teljesítményüknek, ez azt jelenti, hogy nagy jövő áll előttük. Ezért sok ember sok évet dolgozott. Ők a mi nagy értékeink, a gyöngyszemeink" - mondta a katalán szakember.

Amikor Guardiolát arról kérdezték, milyen feladatokkal küldte pályára a fiatal játékosokat, egyszerűen felelt.

"Azt mondtam nekik, menjetek ki a pályára, és élvezzétek a játékot. Nem volt semmi félelem bennük, hogy elronthatnak valamit. Fontos, hogy lássuk, hogy készen állnak a nagy feladatokra, ha szükség van rájuk" - tette hozzá az egykori remek középpályás.

A mérkőzés összefoglalója