NFL

Néhány év múlva elhagyja San Franciscót a 49ers

  • VNA
Címkék:

Elköltözhet San Franciscóból a legendás NFL csapat, a 49ers, amely 2015-től a közeli Santa Clarában lelhet új otthonra.

Hiába megy idén nagyon jól a csapatnak, San Francisco városa nem tudja megtartani az NFL egyik hagyományos nagycsapatát, a 49erst. A kaliforniai város polgármestere, Ed Lee kedden elismerte, hogy csapatuk a jövőben nagy eséllyel a közeli Santa Clarába teszi át székhelyét. Azt még a múlt héten jelentették be, hogy Santa Clara városa 850 millió dolláros bankhitelből (melyet a tervek szerint 25 év alatt az NFL meccsek jegybevételéből, a stadion névhasználati jogából és a csapatok által fizetendő bérleti díjakból fizet vissza) új stadiont épít fel. Az új stadion alig 60 kilométerre lesz csupán a 49ers jelenlegi stadionjától, a vízparti elhelyezkedése miatt igencsak szeles Candlestick Parktól.

Az NFL-nek még rá kell bólintania a 49ers székhelyváltoztatásáraAz NFL mérkőzések előtt órákkal a szurkolók már a stadionok előtt vannak. Sütnek, főznek, iszogatnak és így hangolnak a találkozóra. Na persze a csapat szurkolói kellékei sem hiányozhatnak...

Bár Lee csütörtökön találkozik a 49ers tulajdonosával, Jed York-kal, vélhetően igen nehéz dolga lesz, ha meg akarja őt győzni a maradásról. A 49ers által is támogatott új stadion felépítését a hatóságok jövő év elejére hagyhatják jóvá, ahol a tervek szerint 2015-ben játszhatnak majd először NFL mérkőzéseket. A polgármester elmondása szerint San Francisco egyetlen esélye a csapat megtartására az lehet, ha az NFL vezetése nem hagyja jóvá a költözést. Kedden amúgy újabb akadály hárult el a költözés elől, miután 49ers vezetői megállapodtak a tervezett stadion közelében található szórakoztató park vezetőivel, így az egyik fő gondnak tartott parkolási kérdések is megoldásra kerültek. A San Francisco 49ers az idei szezonban remekül szerepel, amely elmúlt hétvégi győzelme után - 2002-t követően újra - biztos play-off résztvevőnek mondhatja magát.