Haladás

Itthonról és külföldről is érdeklődnek Kovács István iránt

A Haladás ifjú tehetsége kijelentette, hogy Spanyolország az álma, de a realitás jelenleg Belgium vagy Hollandia.

Kovács István külföldre szerződhet - Fotó:vasnepe.hu

Élénk érdeklődés mutatkozik a Haladás 19 éves tehetsége, Kovács István iránt, aki ugyan Belgiumba és Hollandiába is szívesen igazolna, jelenleg azonban csak a zöld-fehér csapat érdekli.

"Kovács István az egyik legtehetségesebb játékosunk, így egyáltalán nem meglepő, hogy belföldről és külföldről is akadnak érdeklődők iránta - fogalmazott Tóth Miklós, a Haladás Sopron Bank ügyvezetője. - Csapat- illetve országneveket azonban nem szeretnék említeni. Természetesen a klub érdeke mellett a játékos szempontjait is figyelembe vesszük, nyilván amennyiben egy olyan ajánlat érkezik Kovácsért, ami komoly és megfontolandó, tehát a klubnak és a labdarúgónak is egyaránt kedvező, úgy tulajdonosi taggyűlést kell összehívnunk. Egyelőre azonban nem futott be ilyen ajánlat, Kokót  egyébként még négy évre szóló kontraktus köti a Haladáshoz."

Maga az érintett megjegyezte, Spanyolország az álma, de a realitás jelenleg Belgium vagy Hollandia.

"Én még egyetlen csapat érdeklődéséről sem hallottam, Vladan Filipovics a menedzserem, ő még nem szólt, hogy vinne valaki - jelezte Kovács István a haladas.hu-nak. -  Igaz, abban maradtunk, csak akkor hív, ha valóban komoly érdeklődés lesz irántam. Hová mennék ha rajtam múlana? Spanyolország az álmom, szuper lenne egyszer ott futballozni, de úgy érzem a realitás jelenleg Belgium vagy Hollandia - mindkét ország futballja feküdne nekem, egyébként még akadémista koromban hívtak külföldre, akkor Belgiumba és Ukrajnába csábítottak. De mondom, egyelőre felesleges erről beszélni, most ugyanis két fontos cél lebeg a szemem előtt: egyrészt, hogy a régóta tartó lágyéksérülésem mellett a náthámból is kigyógyuljak, másrészt, hogy egy jó felkészülés után a Haladással minél eredményesebben szerepeljünk. Örülök, hogy a sportújságíróknak tetszett a futballom, nem panaszkodhatok, ugyanakkor mehetett volna fényesebben is a játék, de összeségében szerintem sem okoztam csalódást. Viszont a csapat őszi szereplése miatt kicsit csalódott vagyok, meggyőződésem, jónéhány pont bennünk maradt. Azt hiszem nem csak nekem, hanem a csapatnak is jól jön téli a pihenő. A lágyéksérülésem is a fáradtság következménye, a Hali mellett az utánptólás-válogatottban is futballoztam ősszel, és úgy tűnik egyszerre ez sok volt. Sebaj, mint mondtam, kipihenem magam, és újult erővel kezdem el a januári felkészülést."