Ferencváros

Détári nem sztárokat, hanem fiatal tehetségeket igazolna

A Ferencváros szakmai igazgatója nem akar egy összevágott film vagy nyolc-tíz napos próbajáték alapján igazolni senkit sem.

Détári nem lehet elégedett a helyezéssel

A nyári bronzérem után egyértel­műen csalódás a Ferencváros őszi szereplése az OTP Bank Ligában. Kérdés, a szezon közben érkező Détári Lajos mennyire elégedett a zöld fehérek őszi szereplésével.

"Elégedett lennék, ha ez a kupabúcsú nem csúszott volna be. A többi eredményért semmiképp sem kell szégyenkeznünk. Megnyertünk két rangadót az Újpest és a Diósgyőr ellen, és kezd kialakulni az a játék, amit minden meccsen látni szeretnék. Persze továbbra is azt mondom, egy percre sem engedhetünk ki. Hajtani kell a mérkőzéseken, végig, minden percben, ezt értékelik igazán a szurkolók" - mondta a szakmai igazgató a Magyar Hírlapnak.

Détári egyértelműen kijelentette, hogy nem nagy nevű játékosokban, hanem fiatalokban gondolkodik.

"Igazolnunk kell, ez nem vitás. Elsősorban nem sztárokra gondolok, hanem fiatal tehetségekre. Kutatjuk a vidéket, az egész országot, és már több olyan játékost felfedeztünk, akik egy-két éven belül meghatározó futballistákká fejlődhetnek. Tavaszra ki kell alakítani egy olyan tizennyolcas keretet, amelyre rábízhatom magam. Ha a meccs hevében ránézek a kispadon ülő játékosokra, akkor látni akarom, hogy kitől mit várhatok. Nem akarom belehajszolni a vezetőséget abba, hogy zsákbamacskát vegyenek. Egy összevágott film vagy nyolc-tíz napos próbajáték alapján nem akarok igazolni senkit sem."