Bajnokok Ligája

Deschamps szerint csodálatos, Valverde szerint igazságtalan a futball

Megyeri Balázzsal a soraiban győzte le 3-1 arányban az Olimpiakosz az Arsenal csapatát, de mivel a Marseille 3-2-re legyőzte a Dortmundot, a görög csapat az Európa Ligában folytathatja tavasszal.

Deschamps érthetően elégedett volt - Fotó:AFP

Drámai volt a csata, hiszen a BVB a 85. percig vezetett a franciák ellen, akik a hajrában tudtak fordítani, kiejtve ezzel a görög sztárcsapatot.

"Öt perccel a vége előtt már ünnepeltünk, mert vezettünk, akárcsak a Dortmund a Marseille ellen, ám a végén a franciák fordítottak, így az öröm mellett óriási bennünk a csalódottság is. Nagyon szép volt az Arsenal elleni meccsünk, de ez nem adott nekünk semmit. A csalódás ellenére nagyon örülök a teljesítményünknek. A labdarúgásban nem lehet igazságosságról beszélni" - fejtette ki Ernesto Valverde, az Olimpiakosz vezetőedzője.

Természetesen a Dortmund ellen gyakorlatilag helyzet nélkül az utolsó öt percben fordító Marseille szakvezetője, Didier Deschamps más szemüvegen át látta a történteket.

"Csodálatos játék a futball, ez a meccs bekerül a Marseille történelemkönyvébe. Az első félidőt teljesen elrontottuk, nem szólhattunk volna semmit ha a kettő mellé kapunk még néhány gólt. Mindig is azt mondtam a játékosaimnak, hogy a végéig meg kell őrizniük a hitet. A Dortmund nem volt olyan jó a második félidőben, mint az elsőben, mi pedig sokkal agresszívebben játszottunk" - jegyezte meg a francia szakember.

Az Olimpiakosz-Arsenal mérkőzés összefoglalója