Bundabotrány

Andruskó 3-4 ezer euróért ölni is képes lenne - Aczél Zoltán

A 30 napos előzetes letartóztatásban lévő Aczél Zoltán szavait ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba közvetíti a külvilág felé, a tréner bevallása szerint voltak meccsek melyek gyanúsak voltak a számára.

Mint ismert, a szombathelyiek jelenlegi vezetőedzőjét a bundabotránnyal kapcsolatosan vette őrizetbe a rendőrség, azután, hogy két korábbi játékosa is vallomást tett a szakember ellen.  A szombathelyi szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy 2009 tavaszán 4000 eurót fogadott el játékosaitól, cserébe a kívánt összeállításban küldte pályára a Siófokot. A Haladás hivatalos honlapján megjelentek szerint Aczél érzett "valamit" bizonyos mérkőzések előtt.

Ügyvédje szerint Aczél elmondta azt, hogy volt egy-két mérkőzés, ami előtt rossz érzése volt, sőt volt egy meccs, ami előtt kifejezetten rossz érzése volt, de a két gyanús meccs nincs közte. Ahogy mindig szokott, ezekben az esetekben is egyesével végigment a játékosokon, a szemükbe nézett, és ezt kérdezte: „Minden rendben? Tiszta minden?” Kivétel nélkül azt válaszolták: „Igen mester, értünk mindent, tiszta minden, világos a taktika.

"Számomra Andruskó a fekete bárány! Csendes, aranyos gyereknek ismertem meg, de a játékostársai már akkoriban is mondták viccelődve, hogy három-négyezer euróért ölni is képes lenne. Nem értettem, mit értenek ezalatt, és nem tudom, mi a szerepe ebben az egész ügyben." - idézte Aczél szavait Czeglédy.