Kecskemét

A polgármester feljelentést tett a KSE-ügyben

A kecskeméti önkormányzat többségi tulajdonában lévő sportegyesület működését vizsgáló bizottság jelentése alapján Zombor Gábor polgármester feljelentést tett a számvitel rendjének megsértése miatt.

Szerdán tartott sajtótájékoztatót a KSE-t vizsgáló bizottság, miután végeztek munkájukkal. A grémium elnöke, Dr. Brúszel László elmondta, hogy számos javaslatot tettek a városi cég működésével kapcsolatban, amit majd jövő héten a közgyűlés fogadhat el. Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere is jelen volt a sajtótájékoztatón, ahol elmondta, hogy a dokumentumok és a vizsgálat fényében feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A kesport.hu beszámolója szerint a közgyűlési bizottság vizsgálata, valamint az általa megbízott könyvvizsgáló jelentése alapján az önkormányzat nevében, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a számvitel rendjének megsértése miatt - jelentette be Zombor Gábor a vizsgálóbizottság szerdai sajtótájékoztatóján.

Kecskemét önkormányzata 2009-ben alapította többségi tulajdonosként az NB I-es kosárlabda-, kézilabda- és röplabdaszakosztályt működtető Kecskeméti KSE Kft.-t. A gazdasági társaság felügyelőbizottságának egyik tagja jelezte Zombor Gábornak az általa szabálytalannak tartott eljárásokat, amely után a polgármester könyvszakértői vizsgálatot rendelt el, majd javasolta a közgyűlésnek egy vizsgálóbizottság felállítását.