Bajnokok Ligája B-csoport

A hajrában harcolta ki a továbbjutást a CSZKA Milánóban

A Bajnokok Ligája B-csoportjában a CSZKA Moszkva 2-1-es győzelmet aratott az Inter otthonában, és mivel a Lille nem bírt hazai pályán a Trabzonsporral, ez az eredmény az orosz csapat továbbjutását jelentette az Interrel karöltve.

A küzdelem volt a jellemző az Inter-CSZKA meccsen

Inter - CSZKA Moszkva Az olasz bajnokságban bukdácsoló milánóiak már a forduló előtt megnyerték a B-jelű négyest, így számukra tétnélküli volt a moszkvaiak elleni derbi. Az oroszoknak viszont a lét volt a tét, nem véletlen, hogy a fogadóirodák a vendéggyőzelmet tartották a legvalószínűbb eredménynek. A mérkőzés első félideje azonban vajmi kevés izgalmat hozott, a két csapat teljesen kiegyenlített mérkőzést vívott egymással. Az Internél Diego Milito volt a legaktívabb, míg a vendégeknél Vagner Love játéka jelentett némi veszélyt.

A szünet után aztán felpörögtek az események: az 50. percben Vagner Love labdáját tette góllá Doumbia, majd rá egy perccel később Cambiasso révén egalizált is az Inter. Mikor már úgy tűnt, döntetlennel végződik a találkozó, érkezett Berezutski és továbblőtte a moszkvaiakat, a középső védő Cauna beadása után bólintott Castelazzi kapujába.

Lille - Trabzonspor A francia bajnok sorsa a saját kezében volt az utolsó forduló előtt, hiszen amennyiben hazai pályán nyerni tudott volna a törökök ellen, akkor bejutott volna az egyenes kieséses szakaszba. A Trabzonspor jó esetben akár egy döntetlennel is továbbjuthatott volna, vagyis motiváció terén nem voltak híján a csapatok. Az esélyeknek megfelelően elképesztő fölényben futballoztak az első félidőben a hazaiak, mind a labdabirtoklás, mind a kapura lövések terén jóval ellenfelük fölé nőttek.  A futballt persze gólra játsszák, abból pedig egyet sem szerzett a Lille a szünetig, így a félidőben a török csapat állt továbbjutásra.

A fordulás után szinte egykapuzott a francia bajnok, de a továbbjutást érő gól nem akart megszületni, hősiesen védekezett a török gárda. A 0-0-s eredmény azt eredményezte, hogy a két csapat kéz a kézben esett ki a BL-ből, az Európa Ligában majd a törökök folytathatják tavasszal.

Bajnokok Ligája
B-csoport, 6. forduló
Internazionale (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (0-0)
gól: Cambiasso (51.), illetve Doumbia (50.), Berezuckij (87.)
Lille (francia)-Trabzonspor (török) 0-0
Bajnokok Ligája B-csoport
végeredmény
1. Inter 6 3 1 2 8 7 10 p
2. CSZKA Moszkva 6 2 2 2 9 8 8 p
3. Trabzonspor 6 1 4 1 3 5 7 p
4. Lille 6 1 3 2 6 6 6 p