FIFA-Aranylabda

Rafael Nadal Xavinak adná az Aranylabdát

Spanyolországnak a hétvégén Davis Kupa-győzelmet bezsebelő Rafael Nadal reméli, hogy Xavi Hernandez nyeri meg idén a FIFA-Aranylabda-szavazást.

Nadal honfitársa győzelméért szorít

A nagy Real Madrid-szurkoló hírében álló teniszfenomén álláspontja persze nem meglepő, ha azt vesszük, hogy milyen nemzetiségűek is az idei jelöltek. "Remélem Xavi nyeri az Aranylabdát. Mivel spanyol vagyok, ezt kell mondanom. Hihetetlen karriert tudhat magáénak, megérdemelné, hogy nyerjen, bár a riválisai is egészen elképesztő futballisták" - nyilatkozta Nadal a spanyol Sportnak. Mint ismert, az France Football és a FIFA hétfőn három fősre szűkítette a lehetséges nyertesek listáját: Xavi mellett, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi lehet a befutó

A hétvégén a spanyol válogatottal újabb Davis Kupa-győzelmet bezsebelő klasszist természetesen a hétvégi El Clásicóról is kérdezgették. "Biztosan megnézem a meccset, ez az a nap amit egyszerűen nem lehet kihagyni. Szeretem a sportot, így a focit is. Nem tudom megjósolni mi fog történni a mérkőzésen, azt gondolom pillanatnyilag a világ két legjobb csapatának küzdelmét láthatjuk. A lehető legjobbkor jött ez a mérkőzés" - lelkendezett a tenisz világranglista második helyezettje. "A Madridnak fantasztikus szezonja van idáig, remekül végzik a dolgukat. A Barcelonánál volt néhány sérülés, de most, hogy gyakorlatilag minden játékosuk visszatért, remek focit játszanak, és nagyon sok gólt szereznek. Nagyon érdekes mérkőzésnek ígérkezik, meglátjuk mi sül ki belőle".

A nemzetközi futballvilág által annyira várt mérkőzést december 10-én (szombaton) este 22 órától rendezik a madridi Santiago Bernabéu stadionban. A találkozóról élő szöveges tudósítással jelentkezünk!