Manchester City

Kolo Touré belemart fiatal csapattársába

A Manchester City elefántcsontparti védője szerint az Afrikai Nemzetek Kupáján való szereplése miatt szorulhat ki a csapatból.

Kolo Touré újra nem lesz elérhető

Kolo Touré aggódik a helyéért a Manchester Cityben. Az elefántcsontparti védő hathónapos eltiltása után most kezdi magát visszaverekedni az angol listavezető bajnoki kezdőcsapatába, de télen máris hosszabb időre távol lesz Angliától az Afrikai Nemzetek Kupája miatt, amit 2012 január 21-től február 12-ig rendeznek.

"Úgy érzem, egyre nehezebb lesz számunkra, afrikaiaknak - mondta a korábbi Arsenal-játékos. - Részt venni az Afrikai Nemzetek Kupáján katasztrofális számunkra. Az edzők ezek miatt nem akarnak játékosokat igazolni. Meggyőződésem, amikor nem játszom, annak nem csak a futball az oka. Ha csak a játékról szólna, akkor minden héten ott lennék a csapatban. Az áldozata vagyok ennek, ezt ki kell mondani."

Touré egészen odáig ment, hogy csapattársára, a 20 éves Savicra is lenéző megjegyzést tett. A montenegrói játékos nyáron 6 millió fontért érkezett a Cityhez, és hosszú távon ő pótolhatja a védelemben az afrikait.

"Ha megnézzük Savic teljesítményét a QPR ellen...Elnézést, de nyugodt vagyok, ismerem a képességeimet, már bizonyítottam Angliában" - szúrt oda a 30 éves játékos csapattársának.