Karrier

Kóger óriásit lépett, közel az NHL-hez a magyar támadó

Az NHL-ben szereplő Winnipeg Jets hivatalos oldala bejelentette, hogy farmcsapatuk, a St. John’s IceCaps leigazolta a magyar támadót.

Kóger Dániel közel az NHL-hezKözel került Kóger Dániel ahhoz, hogy az első magyar játékos legyen az NHL-ben. A 22 éves magyar kátékost az AHL-ben szereplő St. John’s IceCaps igazolta le ECHL-es csapatától. A támadó új csapata az NHL-es Winnipeg Jets farmcsapata, nyár óta szerepel ezen a néven.

Kóger a 2006/2007-es szezonban mutatkozott be a magyar bajnokságban a fiatal székesfehérvári játékosokból álló Fehérvári Titánok alakulatában. 2007-ben az osztrák Red Bull Salzburghoz igazolt, ahol két szezont töltött az utánpótlás, illetve a felnőtt csapatban. 2009-ben visszatért nevelőegyesületéhez, ahol egy évig maradt. Ezt követően az Egyesült Államokban kezdett játszani. Az első tengerentúli szezonját a Central Hockey League-ban vitézkedő Laredo Bucks csapatában töltötte, ahol 64 mérkőzésen 29 gólt lőtt, 23 gólpasszt adott. 2011-ben egy magasabban jegyzett ligában (ECHL) szereplő csapattal, a Cincinnati Cyclones-al kötött szerződést.

A magyar jégkorongozók közül korábban Szuper Levente és Vas János szerepelt a második számú észak-amerikai ligában, most Kógernek is megvan élete lehetősége.