Biatlon

Hóhiány miatt Annecy lemondta a Világkupát

  • VNA

A december közepére tervezett versenyek nem maradnak el, de nem Annecyben, hanem az ausztriai Hochfilzenben kerülnek lebonyolításra.

A francia szervezők a hó hiánya miatt kénytelenek voltak hétfőn lemondani a december közepén esedékes biatlon Világkupa fordulót. A 2018-as téli olimpiára - sikertelenül - pályázó Annecy helyett a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) rögtön talált is egy beugrót. A szervezet hétfői bejelentése értelmében ugyanis az ausztriai Hochfilzen lehet a tartalék rendező. Az osztrák helyszínen is sokáig gond volt a hóval, de a helyi szervezők végül hóágyúzással biztosították a saját versenyük (december 9-11) lebonyolítását. Hochfilzen tehát egy héttel később (december 14-18) is rendezhet versenyeket, amely az idei biatlon Világkupa harmadik állomása lesz majd.

„Még akkor sem lenne esélyünk megfelelő mennyiségű műhó előállítására, ha hirtelen beköszöntene az igazi hideg” - áll a francia szervezők lemondásról szóló közleményében. A megfelelő versenyrendezéshez 40.000 köbméter műhóra lett volna szükség, amelyet a franciák nem tudtak megvalósítani. A franciák ugyan szomorúan vették tudomásul a döntést, de már most jelezték, hogy a következő szezonban ismét szeretnének ott lenni a rendező helyszínek között.