Férfi kézilabda KEK

Belehúzott az FTC-PLER, a Flensburgot kapta a nyolcaddöntőben

  • MTI
megosztom

Az FTC-PLER a német sportági elithez tartozó Flensburg-Handewitt csapatával találkozik a férfi kézilabda KEK nyolcaddöntőjében.

Az első mérkőzést 2012. február 11-én vagy 12-én rendezik a magyar együttes otthonában, a visszavágóra egy héttel később kerül sor a Mocsai Tamást is foglalkoztató német csapat pályáján.

Zsiga Gyula vezetőedző a Távirati Irodának elmondta: a lehetséges ellenfelek közül a német együttest szerette volna elkerülni.

"A papírforma alapján egyértelmű, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Azonban minden rosszban van valami jó: a Flensburg igazi közönségcsalogató csapat, és bízom benne, hogy a Sportkastélyban telt ház előtt játszunk majd" - mondta Zsiga Gyula. Ljubomir Vranjes, a Flensburg trénere elégedetten nyilatkozott:

"Örülök ennek az útnak, mert Magyarországon hagyományos kézilabdát játszanak. Játékosaim, Mocsai Tamás és az osztrák Szilágyi Viktor kiváltképp boldogok, mert mindketten Budapesten születtek."

A Flensburg-Handewitt jelenleg a negyedik helyen áll a Bundesligában. Az előző szezonban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig jutott, és egy körrel előtte a Pick Szegedet búcsúztatta kettős győzelemmel. A gárda 2004-ben és 2007-ben BL-finalista volt.

megosztom