Magyar Aranylabda

A győztes Juhász Roland Tőzsér Dánielnek adta volna a díjat

  • MTI
megosztom

Juhász Roland nyerte a Magyar Aranylabda-szavazást, azaz a hazai sportújságírók szerint az Anderlecht légiósa volt 2011 legjobb magyar labdarúgója.

A voksolást szervező nb1.hu kedden tette közzé a végeredményt, eszerint Juhász - aki 2009 után második alkalommal diadalmaskodott - 100 ponttal végzett az élen Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala, 98 pont) és Rudolf Gergely (Panathinaikosz, 76), valamint Tőzsér Dániel (Genk, 76) előtt.

"Minden elismerés, díj azért jelent sokat a sportolónak, mert ez egyfajta visszajelzés a számunkra, ami azt mutatja: jó úton járunk, s értékelik a munkánkat - nyilatkozta Juhász Roland. - Ráadásul emeli a kitüntetés rangját, hogy olyanok formálnak véleményt a teljesítményünkről, akik hétről hétre követik a futballt. Ugyanakkor én azt mondom, nem könnyű összehasonlítani egy-egy játékos évét, hiszen sok összetevője van annak, hogy valaki sikeres szezont zárjon. Ha engem kérdeznek, én speciel Tőzsér Dánielt jelöltem volna - elkerülték a sérülések, végigjátszotta az idényt, belga bajnok és Szuperkupa-győztes lett, a Genkkel ott van a BL-csoportkörben. De ugyanígy mondhatnék mást is, ami azért örömteli, mert jelzi: egyre több magyar futballista nyújt kimagaslót, hoz évről- évre magas nívót, ez pedig sokkal szerencsésebb, mintha valaki egyedül tűnne ki, és rendszeresen róla szólna a labdarúgásunk. Ez az egyik ok, amiért megtisztelő ez az elismerés, hiszen sok hasonló eséllyel pályázó vetélytárs közül választott engem a sajtó. Másrészt pedig azért, mert védő létemre kaptam a legtöbb voksot. Várom a decemberi Sportcsillagok Gálaestjét, az illetékesek már megszervezték az utazásomat. Ez lesz a második Magyar Aranylabdám, mind 2009-ben, mind ezúttal Dzsudzsák Balázs barátomat előztem meg. Mivel tavaly ő nyert, kívánom, hogy ne szakadjon meg ez a sorozat, és jövőre ismét legyen övé a díj!."

A honlap további kategóriákban is hirdetett győzteseket: a legjobb edzőnek járó díjat Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kapta, míg a hazai játékosnak járó elismerést Varga József, a Debrecen futballistája érdemelte ki. A fiatalok versenyében is egy debreceni játékos, Bódi Ádám diadalmaskodott, míg a légiósok közül a szakírók az előző bajnokság gólkirályát, a Videotont erősítő André Alvest látták a legjobbnak. Az év játékvezetője a Bajnokok Ligája londoni döntőjében is bíráskodó Kassai Viktor lett.

Az év legjobbjai
2011
A legjobb magyar játékos
1. Juhász Roland (Anderlecht) 100
2. Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala) 98
3. Rudolf Gergely (Panathinaikosz) és Tőzsér Dániel (Genk) 76-76
5. Hajnal Tamás (VfB Stuttgart) 31
6. Szabics Imre (Sturm Graz) 25
7. Köteles László (Genk) 19
8. Vanczák Vilmos (Sion) 18
9. Gera Zoltán (West Bromwich Albion) 12
10. Varga József (DVSC-TEVA) 8
11. Király Gábor (1860 München) 7
12. Szalai Ádám (FSV Mainz), Elek Ákos (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen) 5-5
15. Koman Vladimir (Sampdoria), Bódi Ádám (DVSC-TEVA) 4-4
17. Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Böde Dániel (MVM Paks) 1-1
 
A legjobb hazai játékos:
1. Varga József (DVSC-TEVA) 53
2. Elek Ákos (Videoton FC) 35
3. Dudás Ádám (Győri ETO FC) 25
 
A legjobb légiós:
1. André Alves (brazil, Videoton FC) 18
2. José Luque (spanyol, Diósgyőri VTK) 8
3. Danilo (brazil, Budapest Honvéd) 2
 
A legjobb fiatal játékos:
1. Bódi Ádám (DVSC-TEVA) 13 szavazat
2. Kovács István (Haladás Sopron Bank) 8
3. Gulácsi Péter (Hull City,) 4
 
A legjobb edző:
1. Egervári Sándor (magyar válogatott) 15 szavazat
2. Kondás Elemér (DVSC-TEVA) 9
3. Kis Károly (MVM Paks) 4
 
Az év csapata:
1. A magyar válogatott 11 szavazat
2. DVSC-TEVA 9
3. MVM Paks 5
 
Az év játékvezetője:
Kassai Viktor 30 szavazat
megosztom