Bajnokok Ligája

A Dortmundban nem volt elég tartás Megyeriék továbbjuttatásához

Kétgólos hátrányból fordított a Marseille Dortmundban, 3-2-re győzött, így továbbjutott a Bajnokok Ligája F csoportjában.

A Dortmundnak legalább 4-0-ra volt szüksége az esetleges továbbjutáshoz, ezért a sárga-feketék az első percekben beszorították a Marseille-t a saját kapuja elé. Az első helyzetet gyakorlatilag így sem ők alakították ki, ugyanis Traoréról került nagyon veszélyesen a saját kapuja felé a labda, de Mandanda figyelt, és szögletre tudott menteni.

Ezt követően viszont sokáig nem tudott veszélyeztetni egyik csapat sem, a 18. percig kellett várni a következő lehetőségre. Ekkor Götze cselezte magát lövőhelyzetbe, de a lövése pont középre ment. Egy perccel később Lewandowski lépett volna ki, de a tizenhatoson Diawara a lábai között átnyúlva mentett előle. A vezető gól így a 23. percben született meg, ekkor megint Lewandowski birkózott meg a védőkkel a labdáért, az Blaszczykowski elé került, ő pedig a lábak között a hálóba lőtt. (1-0)

A Marseille játékosai örülnek a Dortmund elleni győztes góljuknak a Bajnokok Ligájában 2011 decemberében

Nem sok idő telt el a Dortmund második találatáig, de a házigazdák ehhez el kellett, hogy veszítsék a csapatkapitányukat. M'Bia ugyanis teljes erőből fejbe rúgta a tizenhatoson belül Kehlt, akit le kellett cserélni. Howard Webb szokásához híven csak egy sárga lapot adott a szó szerint életveszélyes, és egyértelműen pirosat érdemlő játékosnak, a tizenegyest viszont megadta. Hummels pedig belőtte, így 2-0 lett az állás.

A folytatásban Lewandowski és Götze is eljutott egy-egy lövésig, de előbbiét Mandanda védte, utóbbiét Amalfitano blokkolta, aki a félidő hosszabbításában még jobban elkeserítette a hazaiakat, amikor tökéletes ívelt a jobb oldalról Remy fejére, ő pedig remekül bólintott Weidenfeller kapujának jobb alsó sarkába.

A fordulás után kiegyenlítetté vált a játék, kevés helyzet alakult ki. Azok azonban így a Dortmund előtt adódtak, így úgy tűnt, a német bajnok magával rántja a Marseille-t, és a francia együttes sem jut a legjobb 16 közé.

A hajrában viszont nagyot fordult a világ, a hazaiak nem koncentráltak eléggé - talán az Olimpiakosz vezetésének tudatában ez nem is volt elvárható tőlük -, így Ayew egy újabb fejessel egyenlíteni tudott a 85. percben. (2-2)

Még így sem jutott volna azonban tovább Didier Deschapms csapata, de a 87. percben érkezett Valbuena, és a tizenhatos bal sarkáról indulva befelé húzott, majd remekül lőtt a hosszú felsőbe. (2-3)

Ezzel tehát kiharcolta magának a továbbjutást a Marseille, az Arsenalt legyőző Olimpiakosz pedig az Európa Ligában folytathatja. 

Bajnokok Ligája
F csoport
Dortmund-Marseille 2-3 (2-1)
gólszerzők: Blaszczykowski (23.), Hummels (32. - büntetőből), illetve Remy (45+3.), Ayew (85.), Valbuena (87.)
Olimpiakosz-Arsenal 3-1 (2-0)
gólszerzők: Djebbour (16.), Fuster (36.), Modesto (89.), illetve Benayoun (57.)
Bajnokok Ligája
Az F csoport végeredménye
M GY D V RG KG P
1. Arsenal 6 3 2 1 7 6 11
2. Marseille 6 3 1 2 7 4 10
3. Olimpiakosz 6 3 0 3 8 6 9
4. Borussia Dortmund 6 1 1 4 6 12 4