Bajnokok Ligája

A Chelsea könnyedén búcsúztatta a Valenciát, Tőzsérék ikszeltek

Gyorsan vezetést szerzett, és végül magabiztos győzelmet aratott a Chelsea a Valencia ellen a Bajnokok Ligája E csoportjának utolsó fordulójában, így kiharcolta a továbbjutást, a spanyol együttes pedig az Európa Ligában szerepelhet tavasszal. A magyarjaival felálló Genk a Leverkusen elleni döntetlennel búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Ahhoz képest, hogy a Valenciának kellett mindenképp gólt szereznie, Raul Meireles már a második percben veszélyesen lőtt a Chelsea-ből 18 méterről, majd a 3. percben Mata beadása után Drogba már a vezetést is megszerezte a Londoniaknak. (1-0)

A spanyolok természetesen azonnal támadásba lendültek, és Jordi Alba gyorsan közel is került az egyenlítéshez, de a lövése a lécen csattant nagyot. A következő próbálkozás Albeldáé volt, de az ő jobb felsőbe tartó lövését meg Cech védte.

Ramires szerez gólt a Chelsea-Valencia mérkőzésen a Bajnokok Ligája E csoportjában 2011 decemberében

Jó ideig a mezőnybeli harc dominált, majd a 22. percben a Valencia még nehezebb helyzetbe került: Drogba indította Ramirest, és bár a labda könnyedén Victor Ruizé lehetett volna, a védő gyengén próbálta kizárni a brazilt, aki megkerülte, és Diego Alves mellett a bal oldalról a rövid alsóba passzolt. (2-0)

A vendégeket nagyon megzavarta a kétgólos hátrány, bár Feghouli jelentkezett egy lövéssel, egyértelmű fölénybe került a Chelsea. Előbb Sturride lőtt veszélyesen a jobb oldalról, majd Raul Meireles is megpróbálkozott egy újabb távoli lövéssel.

A Valencia a félidő hajrájára tudta újra felvenni a ritmust, olyannyira, hogy beszorította ellenfelét, amit a közönség hangos füttyszóval kért számon. Gólt azonban nem ért a szünetig a vendégfölény.

A második félidőben sem változott a kép, a Chelsea teljesen lemondott az irányítás lehetőségéről, és berendezkedett a saját tizenhatosán. Így a vendégek sok szögletet és szabadrúgást végezhettek el, amiknek köszönhetően állandóan Cech kapuja közelében mozgott a labda, a hálóőrnek azonban sokszor nem kellett játékba avatkoznia, csak egyszer-egyszer dolgoztatta meg Tino Costa illetve Feghouli.

A Kékek tehát magabiztosan tartották az előnyüket, amit a 76. percben tovább növeltek. Drogba kapott remek indítást, és egy az egyben Diego Alvessel szemben nem hibázott. (3-0)

A hátralévő időben békés játszadozás folyt a pályán, egyik csapat sem törte össze magát, így az angol együttes magabiztosan nyert és jutott a 16 közé, a spanyolok pedig az Európa Liga legjobb 32 csapata között szerepelhetnek tavasszal.

A másik mérkőzésen a már biztos továbbjutó Leverkusen a 30. percben hátrányba került a Genkkel szemben, amelyben Köteles László és Tőzsér Dániel is kezdett. A gólt a belgák centere, Jelle Vossen szerezte egy jobb oldali beadás utáni kapáslövéssel. (1-0)

A második félidőben azért összejött az egyenlítés a Gyógyszergyáriaknak, azonban így is csak a csoport második helyén végeztek a Chelsea mögött. Az már korábban eldőlt, hogy a Genk a csoport negyedik, kieső helyén végez.

Bajnokok Ligája
E csoport
Chelsea-Valencia 3-0 (2-0)
gólszerzők: Drogba (3., 76.), Ramires (22.)
Genk-Bayer Leverkusen 1-1 (1-0)
gólszerzők: Vossen (30.), illetve Derdiyok (79.)
Bajnokok Ligája
Az E csoport végeredménye
M GY D V RG KG P
1. Chelsea 6 3 2 1 13 4 11
2. Leverkusen 6 3 1 2 8 8 10
3. Valencia 6 2 2 2 12 7 8
4. Genk 6 0 3 3 2 16 3