Bűntény

Orgazdaságért börtönbe került a Manchester United korábbi játékosa

15 hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélték Ronnie Wallworköt, a Manchester United korábbi játékosát, akit lopott autók alkatrészeinek szétszerelése közben, véletlenül értek tetten.

Ronnie Wallwork, a Manchester United labarúgója

A 34 éves Wallwork 1995-2002 között volt a Manchester United védője, de összesen csak 19 bajnokin lépett pályára a Vörös Ördögöknél, nem tudott megragadni a csapatban. Többször kölcsönadták, majd 2002-ben a West Bromwich Albionhoz igazolt. A birminghami együttesben két évig ugyan rendszeresen pályára lépett, de 2004-től innen is szinte minden szezonban kölcsönbe került kisebb csapatokhoz. Végül 2008-ban, a Sheffield Wednesday játékosaként fejezte be pályafutását az egykori U20-as angol válogatott labdarúgó.

A rendőrség véletlenül fogta el Wallworköt, miközben egy fegyveres bandát kerestek egy vastelepen, akik megsebesítettek egy biztonsági őrt. A korábbi játékos éppen lopott autók alkatrészeit szerelte szét, és több nagy értékű jármű eltulajdonításában való részvételt bizonyítottak rá. Az ügyvédje felfüggesztett börtönbüntetést kért, de az ügyben ítélkező bíró indoklása szerint erre nem volt lehetőség.

"Nagy értékű autókat loptak el, szervezett módon, amelyeket a fekete piacon kívántak értékesíteni" - mondta a bíró.