Puskás-díj

Messi, Neymar vagy Rooney lehet a győztes - szerinted kié a legszebb gól?

  • MTI/63

Lionel Messi, az FC Barcelona aranylabdás futballistája, Neymar, a brazil Santos fiatal támadója, vagy Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatára nyeri el a Puskás-díjat, azt az elismerést, amely az előző szezon legszebb gólját szerző futballistának jár.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn, a honlapján hozta nyilvánosságra az internetes szavazás három "kedvencét", amelyből a győztest január 9-én, a szervezet zürichi gáláján nevezik meg.

A mostani FIFA-Aranylabda választáson is a végső három jelölt között szereplő Messi március 8-án, az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben szerzett góljával került a legjobbak közé. Az argentin válogatott támadó az első félidő végén egy rendkívül "pimasz" emeléssel játszotta át magát Manuel Almunia kapuson, majd lőtt a hálóba.


Neymar július 27-én, a Flamengo elleni rangadón a félpályáról indult, majd egy kényszerítő után visszakapta a labdát, ezt követően pedig egy elképesztő megkerülős csellel rázta le magáról védőjét, és pörgetett a hálóba.

Rooney február 12-én, a Manchester City elleni városi derbit döntötte el egy nem mindennapi mozdulattal: a Vörös Ördögök támadója - 1-1-es állásnál, a 78. percben - Nani jobb oldali beadását a kapunak háttal állva, ollózva bombázta a vendégek tehetetlen kapusa mellett a bal felső sarokba.

2011 tíz legszebb gólját idén egy szakértőkből álló bizottság választotta ki, ez a Futball-bizottság, a Szakmai és Fejlesztési Bizottság, valamint a FIFA Task Force Football 2014 elnevezésű projekt tagjaiból állt.

A három jelölt között most újabb voksolás (itt szavazhatsz a végső győztesre)  következik, a szavazást 2012. január 9-én zárják le, s aznap, a FIFA-Aranylabda díjátadó gáláján, Zürichben derül fény a győztes kilétére.

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Puskás család képviselői is részt vesznek a díjátadón, melyre Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója is meghívást kapott a FIFA-tól.

Lionel Messi (Barcelona - Arsenal - 2011. március 8 - Bajnokok Ligája nyolcaddöntő)

Wayne Rooney (Man.United - Man.City - 2011. február 12 - Premier League)

Neymar (Santos - Flamengo - 2011. júlis 27 - Brazília)