Légiósaink

Hajnal- és Czvitkovics-gólpasszok, hibátlan Megyeri, újra bemutatkozó Rudolf

Szinte minden európai labdarúgó-bajnokságban lépett pályára magyar játékos a mögöttünk hagyott hétvégén. A Bundesligában Hajnal Tamás gólpasszt is adott, csakúgy, mint Czvitkovics Péter a belga pontvadászatban. Megyeri Balázs hibátlanul védte az Olimpiakosz kapuját, és a sérüléseikből felépült Pintér Ádám, illetve Rudolf Gergely is lehetőséget kaptak.

Hajnal Tamás és Christian Gentner örülnek egy gólnak a Stuttgart-Köln mérkőzésen a Bundesligában 2011 decemberébenANGLIA

A Queens Park Rangers-West Bromwich Albion találkozón Buzsáky Ákos a 74. percben állt be a hazai csapatba, Fülöp Márton a vendégek kispadján ült, Gera Zoltánt pedig sérülése miatt nem nevezték. A mérkőzés vége 1-1 lett. A Tottenhamtől idegenben 3-0-ra kikapó Boltonban szintén a kispadra került Bogdán Ádám, Somogyi Csaba együttese, a Fulham pedig hétfőn este fogadja a Liverpoolt a 14. forduló zárómeccsén.

A másodosztályban Gulácsi Péter állt a Leicestert 2-1-re legyőző Hull City kapujában, Priskin Tamás kezdett, és a 90. percben cserélték le a Crystal Palace-szal ikszelő Derby Countyban (1-1), Kurucz Pétert nem nevezték a Burnley-től otthon kikapó West Hambe, ahogy Gyepes Gábort sem a Birminghamet verő Cardiffba, Futács Márkó pedig a cserepadig jutott a Coventry ellen szintén 2-1-re nyerő Portsmouthban.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás kezdett, 67 percet játszott, és szögletből gólpasszt adott a Stuttgartban, amely az utolsó pillanatokban, már nélküle vesztett két pontot a Köln ellen hazai pályán (2-2). A Wolfsburgban szintén 2-2-es döntetlent elérő Mainz keretéből Stieber Zoltán és a még mindig a januári sérülésével bajlódó Szalai Ádám is kimaradt.

Hajnal gólpassza

A Bundesliga 2-ben Király Gábor állt az 1860 München kapujában, amely 2-2-re végzett a Alemannia Aachen otthonában, noha kétszer is vezetett. Lázok János csapata, a 13. helyezett MSV Duisburg hétfőn este fogadja a második Fortuna Düsseldorfot.

A Hamburg második csapatában Nagy Dániel végig a pályán volt a Regionalligában, ahol 1-0-s vereséget szenvedtek az Energie Cottbustól hazai pályán.

OLASZORSZÁG

A Serie A-ban Simon Ádámot nem nevezték a Parma-Palermo találkozóra (0-0) a vendégcsapatba.

A Serie B-ben Vass Ádám kezdőként 88 percet kapott a Varese stadionjában 2-2-es döntetlent játszó Bresciában, amelynek Feczesin Róbert a kispadján ült. Varga Roland nem került be a keretbe. Filkor Attila végigjátszotta a hazaiaknál a Livorno-Verona mérkőzést, amelyen úgy szenvedett 2-0-s vereséget csapata, hogy két játékost is kiállítottak. A Reggina-Sampdoria mérkőzésen Kovácsik Ádám a hazai kispadon kapott helyet, Laczkó Zsolt a 75. percben állt be a vendégekhez, Koman Vladimirt pedig nem került keretbe.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám középhátvédként játszotta végig a Zaragoza mérkőzését, amelyen együttese 1-0-s vereséget szenvedett a Granada vendégeként.

HOLLANDIA

Az NEC Nijmegen 3-3-as döntetlent játszott a Groningennel, Babos Gábor végigvédte a mérkőzést, Vadócz Krisztián a 80. percben állt be, Szélesi Zoltánt nem cserélték be, Eppel Márton pedig nem került a keretbe. Az ADO Den Haag Horváth Gábor nélkül nyert 3-0-ra a NAC Breda ellen.

Czvitkovics Péter gratulál csapattársa góljához a Kortijk Cercle Brugge elleni mérkőzésén a belga bajnokságban 2011 decemberében

BELGIUM

Köteles László és Tőzsér Dániel is végig a pályán volt a Genkben, amely 2-0-ra kikapott a Beerschot vendégeként, Kovács Péter a 38. percben állt be a Lierse-be, amely az utolsó pillanatokban egyenlített a Mechelen ellen (2-2), Czvitkovics Péter kezdőként 75 percet játszott, és a győztes gólnál gólpasszt adott a Kortrijkben, amely idegenben verte 2-1-re a Cercle Brugge-t, Juhász Roland pedig kezdett, de gólhelyzetben elkövetett szabálytalanság miatt a 79. percben kiállították az Anderlechtből, amely 0-0-ra végzett a Leuvennel.

GÖRÖGORSZÁG

Megyeri Balázs védte a Panaitolikosz ellen az Olimpiakosz Pireusz kapuját, a mérkőzést 2-0-ra nyerte a magyar hálóőr együttese. Bodor Boldizsár a cserepadon ült az OFI Krétában, amely 3-0-ra győzte le az Aszterasz Tripoliszt. Szeptemberi sérülése óta először játszott a Panathinaikoszban Rudolf Gergely, aki a 60. percben állt be az Arisz ellen 3-1-re elvesztett mérkőzésen.

AUSZTRIA

Nem került be a listavezető Austria Wien otthonában 0-0-t játszó Mattersburg keretébe Waltner Róbert, ahogy a sérült Szabics Imre is kimaradt a Sturm Grazból, amely 1-0-ra kikapott a Wacker Innsbruck vendégeként. A hazaiak kapuját Sáfár Szabolcs védte.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Vanczák Vilmos végig pályán volt a Sionban, amely 1-1-es döntetlent ért el a Young Boys elleni svájci rangadón, így a korábbi BL-résztvevő együttest továbbra is négy ponttal maga mögött tartotta a tabellán. Lázár Pál a kispadról nézte végig a Samsunspor Gaziantepspor elleni idegenbeli mérkőzését, amelyen 1-0-s vereséget szenvedett.