Átigazolás

Diego Militóra szemet vetett a Schalke

Német sajtóinformációk szerint a Schalke 04 nyáron megpróbálja leigazolni az argentin Diego Militót az olasz Inter együttesétől, ha nem sikerül a gelsenkircheni együttes spanyol sztárjának, Raúlnak a szerződését meghosszabbítani.

A nemzetközi kupák gólrekorderének, Raúlnak 2012 nyarán jár le a kontraktusa a Schalkénél, és várhatóan decemberben, vagy januárban ülnek vele tárgyalóasztalhoz a klub vezetői, hogy további maradásra bírják. Megvan azonban a Királykékek terve arra az esetre, ha a Real korábbi csillagával nem tudnának megállapodni: Diego Militóért tennének ajánlatot az Internek.

Diego Milito örül egy góljának az Inter Bari elleni mérkőzésén 2010-ben

Az argentin csatár a 2009-10-es szezonban a milánóiak egyik legjobbja volt, óriási szerepe volt abban, hogy a csapat a bajnokságot, az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Tavaly ősztől kezdve azonban többször is megsérült, és amikor egészséges volt, akkor sem tudta korábbi formáját hozni. Így is az Inter legeredményesebbje a Serie A idei szezonjában, de ez a csapatra nézve is inkább kritika, hiszen Militónak is csak három gólja van 12 meccs után.

A Schalkénél mindenesetre látnak még benne fantáziát, ahogy a Hannover játékosában, Jan Schlaudraffban is. Őt valószínűleg a csapatban periférián lévő Jurado helyére igazolnák le, de még nagyobb szükségük lehet rá, ha a szintén lejáró szerződésű Jefferson Farfánnal nem tudnának megegyezni. Schlaudraff jelen állás szerint ingyen kerülhetne Gelsenkirchenbe, hiszen Hannoverben az idény végéig szól a szerződése.