NBA

Csak jövőre kaphatnak aranygyűrűt Dirk Nowitzkiék

  • VNA

További egyeztetésre van még ugyan szükség, de úgy néz ki, hogy Mark Cuban beadta a derekát, és mégis lesz aranygyűrűje a Dallas Mavericks játékosainak.

Így ünnepelt tavasszal a dallasi csapat két sztárja, Nowitzki és KiddVárhatóan csak jövőre kaphatják meg a jól megérdemelt aranygyűrűket a Dallas Mavericks NBA bajnok csapatának játékosai. Dirk Nowitzki és társai a hagyományoktól eltérő módon nem az új szezon kezdetén kapják meg a gyűrűket, hanem csak azt követően, hogy azok dizájnjáról sikerül megegyezni a klub tulajdonosával, Mark Cuban-nel. „Mark arra vár, hogy Jasonnal, Dirkkel és velem megbeszélje a gyűrű külalakját és csak utána adnak megbízatást azok elkészítésére” - nyilatkozta Jason Terry az ügyről. Mivel az NBA-be a lockout után lassan újra visszaköltözik az élet, a csapatok edzőtermei is megtelnek majd a holtszezonban a világ minden részére szétrajzott játékosokkal.

A jelenlegi helyzet gyűrű-ügyben már amúgy is előrelépésnek tekinthető, hiszen Cuban eleinte nem akarta betartani az NBA-hagyományt és a mindenkit büszkévé tevő gyűrűk helyett inkább (értékes) karkötőkkel (férfiaknak?) lepte volna meg játékosait. A december 25-ére tervezett szezonrajtra egy ünnepség azonban a gyűrűktől függetlenül is kinéz a dallasi szurkolóknak, hiszen a legutóbbi döntőben legyőzött Miami Heat elleni rangadó előtt vonják majd fel a csapat csarnokában a bajnoki címre emlékeztető zászlót.