Autósport

Adam Malysz elindul a Dakar ralin

  • VNA

Egyre komolyabb tervei vannak Adam Malysznak az autósportban - az egykori síugró sztár ott lesz a 2012-es Dakar rali rajtjánál.

A napokban ünnepelte 34. születésnapját a lengyelek klasszis síugrója, Adam Malysz, aki az előző téli szezon végén fejezte be karrierjét. Az autó- és motorsport iránti különleges vonzalma már korábban is ismert volt, de a síugrás mellett nem volt lehetősége ezen szenvedélyének kiélésére. Most azonban szeretné „ezerrel” behozni a lemaradást, így ott lesz a 2012-es Dakar rali rajtjánál, amelyet január elsején az Argentínában található Mar del Plata-n rendeznek meg.

Adam Malysz imádja a sebességet - most nem síugróként szeretne száguldani
„Nagyon jó mesterem van, aki folyamatosan kéznél lesz. A navigátorom lesz ugyanis az oktatóm menet közben, aki már hét alkalommal részt vett korábban a Dakaron. Elégedett vagyok az előkészületekkel és nagyon nyugodt is egyben” - mondta Malysz a csapat múlt heti bemutatásán. A lengyel síugró navigátora a 40 esztendős Rafal Marton lesz majd, aki különösen ügyelni szeretne a hazájában nemzeti hősként tisztelt Malysz biztonságára. Korábban is volt már példa arra, hogy más sportágak képviselői induljanak a Dakar ralin méghozzá sikerrel. Az egykori francia alpesi síző, Luc Alphand (aki 12 Világkupa versenyt nyert meg síző karrierje során) is homokra cserélte a havat, sőt 2006-ban meg is nyerte a legendás sivatagi versenyt.