Bolgár foci

A szurkolók a kormányfőt választották az Év labdarúgójának

  • MTI

A szurkolók szerint Bojko Boriszov miniszterelnök volt idén a legjobb labdarúgó Bulgáriában.

A hétfőn hajnalban véget ért szavazás során az 52 éves kormányfő, aki a harmadosztályú Vitosa Bisztrica amatőrcsapatának igazolt játékosa, a voksok 44 százalékát gyűjtötte be, s ezzel fölényesen zárt az élen. A második helyen a Manchester United támadója, Dimitar Berbatov végzett 24 százalékkal, míg harmadik szintén egy amatőr futballista, Vaszilij Lukajev lett a szavazatok öt százalékát megszerezve.

A Darik nevű rádió kommentátorai úgy vélik, hogy az eredmény egyfajta tiltakozást jelez, szerintük ugyanis a drukkerek elégedetlenek az élvonalbeli és válogatott futballisták teljesítményével. Berbatov esetében pedig arról lehet szó, hogy egyszerűen ráuntak, mivel a játékos 2003 óta már hétszer nyert - fogalmaztak.

A végső sorrend az ország 200 sportújságírójának szavazata alapján alakul ki, ugyanakkor Boriszov már jelezte, hogy neki nem lenne ellenére, ha át kellene vennie a díjat, mert szerinte nagyon sokat tett az ország labdarúgásáért. Ezzel együtt azt kérte a zsurnalisztáktól, hogy egy tehetséges fiatal játékosnak adják az elismerést.