Serie A

A Lazio könnyedén csökkentette hátrányát a dobogósok mögött

Bő húsz perc alatt eldöntötte az újonc Novara ellen a Serie A 14. fordulójának zárómérkőzését a Lazio. Edy Reja együttese végig magabiztosabban játszott, a helyzeteit jól használta ki, így megérdemelt győzelmet aratott.

A Lazio esélyeshez méltó fölényben kezdte a mérkőzést, de jó sokáig nem tudtak helyzetet kialakítani a hazaiak. Az első lehetőségük a 15. percben érkezett, ekkor Lulic labdájával Rocchi lépett ki, de túl közel került a kapujából kilépő Ujkanihoz, aki így védeni tudott. Egy perccel később azonban nagyot hibázott a kapus, Hernanes szögleténél rosszul mozdult ki, Biava pedig megelőzte, és az üresen maradt kapuba fejelt. (1-0)

A labda a következő időszakban is maradt a rómaiaknál, és a 23. percben már a második góljukat is megszerezték. Ezúttal Ledesma ívelt be egy szabadrúgást a jobb oldalról, Rocchi pedig remek mozdulattal fejelt a a kapus felett a hálóba. (2-0)

Tomasso Rocchi örül góljának a Lazio és a Novara Serie A-s mérkőzésén 2011 decemberében

Kétgólos előnyében rá jellemző módon hátrahúzódott a Lazio, és fokozatosan nyomást is tudott gyakorolni a hazai együttesre a Novara. Nagy helyzeteik azonban nem voltak a vendégeknek, mindössze néhány lövésig jutottak, de azok mind Marchetti kapujának közepébe tartottak, a hálóőr pedig ilyenkor könnyedén szedte össze a labdát.

A szünet után sem törte össze magát az égszínkék együttes a gólszerzésért, inkább saját térfelén védekezett, Klose mégis közel került ahhoz, hogy végleg eldöntse a meccset. Az 54. percben egyedül léphetett ki, kicselezte Ujkanit, de nem tudta eltalálni az üres kaput. Tizenegyesért reklamált, mert az őt utolérő Ludi rátette a hátára a kezét egy pillanatra, de ennek egyáltalán nem kellett volna megzavarnia.

Harmadik hazai gól így csak a 72. percben született meg, noha addig is vezetett néhány lendületes kontrát a római gárda. Ekkor González löbbölte Rocchi elé az ötösre a labdát, ő pedig egyből a hálóba lőtte azt. (3-0)

Az utolsó negyedórára beállt a szurkolók által rengeteget kritizált Cissé, aki szintén kihagyott egy nagy helyzetet, a 86. percben a bal kapufát találta egy az egyben Ujkanival szemben állva.

Serie A
14. forduló
Lazio-Novara 3-0 (2-0)
gólszerzők: Biava (16.), Rocchi (23., 72.)