NBA

Yao Ming a borászatban látja a jövőt

  • VNA
megosztom

A kosárlabda utáni életében sem unatkozik Yao Ming, a világ egyik legismertebb kínai sportolója, aki a borbizniszben lát fantáziát.

Yao Ming a kosárlabda befejezése után borokkal kezdett el foglalkozniZsákolások helyett most már csendesebb terepen találkozhatunk a kínai sport utóbbi évtizedének egyik ikonjával, Yao Minggel. A Houston Rockets egykori játékosa idén júliusban döntött úgy, hogy sorozatos lábsérülései miatt abbahagyja a játékot. A hirtelen rá szakadó szabadidővel azonban úgy tűnik, hogy tud is mit kezdeni a 229 centiméter magas óriás, hiszen rögtön fejest ugrott egy másik, hasonlóan időigényes iparágba. A parkett helyett most már szőlőtőkék között láthatjuk majd (persze nyilván nagyrészt csak reprezentációs jelleggel) Minget, aki a kaliforniai Napa völgyben vett magának egy szőlészetet, amelynek terméséből a napokban dobta piacra az első palackokat.

A magas behozatali vámok miatt ugyanakkor a 2009-es Cabernet Sauvignon-ért igencsak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a kínai borrajongóknak, egy üveg ára ugyanis 289 dollár. A 31 esztendős ex-kosaras cége (Yao Family Wines) első körben 5.000 üveggel szállított haza Kínába a borból, amely az Egyesült Államokban lényegesen olcsóbban (170 dollár) lesz majd elérhető, igaz ott csak jövőre kerül majd fel az áruházak polcaira. Yao Ming az új szenvedély kiválasztását is megindokolta: „Hiszek benne, hogy a bor összehozza az embereket. A kosárlabda rendkívül sok lehetőséget biztosított nekem, hiszen élhettem az Egyesült Államokban és csodás dolgokat tapasztaltam meg Amerikában. Most viszont már előre tekintek és azt szeretném, hogy a nagyszerű kaliforniai borokat eljuttassam a kínai emberekhez.”

megosztom