Biatlon

Tora Berger végre győzött

  • VNA

Az üldözéses futamban már végre összejött a siker Östersundban Tora Bergernek, a norvég olimpiai bajnok volt a 10 km-es táv legjobbja.

A szombati sprintversenyen Tora Berger mindössze két tizedmásodperccel kapott ki a német Magdalena Neunertől, így ők ketten gyakorlatilag egyszerre vágtak neki a vasárnapi 10 km-es üldözéses versenynek. A norvégok olimpiai bajnok sílövője a táv elején remekül lőtt, mivel az első három alkalommal valamennyi korongot levette, így magabiztosan vezette a mezőnyt és még az is belefért neki, hogy utolsóra egyet hibázzon. A második helyet az összetett Világkupa címvédője, a harmadik helyről induló Kaisa Mäkäräinen szerezte meg, aki kétszer rontott a lövészetben, míg az ezúttal pontatlanul célzó (4 hiba) Neuner lett a futam bronzérmese.

Tora Berger nyerte az östersundi biatlon hétvége utolsó versenyét
A futam során a férfi üldözéses versenyhez hasonlóan ezúttal is hóesés lassította a síléceket, igaz a lőállásban ezért cserébe kedvezőbb szélviszonyok uralkodtak, mint a korábbi östersundi versenyeken. „Jó érzés, hogy enyém a sárga trikó, amely illik a többi ruhámhoz. Igaz nem most fontos, hogy az enyém ez a ruhadarab, hiszen a szezon végén szeretném megszerezni” - nyilatkozta mosolyogva az összetett Világkupa élén álló Neuner a futam után. A biatlonosok Világkupa sorozata a jövő héten az ausztriai Hochfilzenben folytatódik.

Biatlon Világkupa - Östersund (SWE)
női üldözéses verseny - 10 km
név időeredmény lövőhiba
1. Tora Berger (norvég) 33:56,9 1
2. Kaisa Mäkäräinen (finn) +33,2 mp 2
3. Magdalena Neuner (német) +1:24,4 mp
4
4. Valj Szemerenko (ukrán) +1:27,1 mp
1
5. Szvetlana Szlepcova (orosz) +1:32,8 mp
3
6. Tina Bachmann (német) +1:43,3 mp
1