Könyvbemutató

Olimpiai kuriózumok - Érdekességek harmadszor

Dr. Hencsei Pál huszonegyedik könyve

  • Jocha Károly

A téma kifogyhatatlan lehetőségeket kínál. Az olimpiáról, az ötkarikás versenyekről, az ott történő, számtalan érdekességről van szó. Azokról a különlegességekről, amelyek a legújabb, sporttárgyú könyv szerzőjét, Dr. Hencsei Pált ismét - ebben a témakörben immár harmadszor - megihlették.

Dr. Hencsei Pál, a Budapesti Műszaki Egyetem Szervetlen Kémiai Tanszékének korábbi professzora

A budapesti Bécsi utcában lévő Nagy Béla Emlékteremben megtartott sajtóbemutatón „Olimpiai kuriózumok” címen láthatták viszont a sajtó képviselői a szerző legújabb könyvét. A Budapesti Műszaki Egyetem Szervetlen Kémiai Tanszékéről professzorként visszavonult Hencsei Pálnak ez már a huszonegyedik, szerzőként kiadott könyve. S akkor még nem említettük azon kiadványok sokaságát, amelyekben valamilyen szinten - társszerző, szaklektor, stb. - részvényes.

Az „Olimpiai kuriózumok” előzményei egészen 1998-ig nyúlnak vissza. A szerző - aki három munkájával a közelmúltban az Ezüstgerely pályázat megosztott harmadik helyét érdemelte ki - az „Olimpiai érdekességek” címet viselt könyvét 1998-ban adta ki, majd következett 2005-ben az „Ötkarikás érdekességek”. A most bemutatott, rendkívül szerteágazó tematikájú mű a szombathelyi Halmay Zoltán Hagyományőrző Egyesület támogatásával látott napvilágot, s ott, illetve a szerzőnél (phencseikukacgmailpontcom) vásárolható meg. 

Forrás és fotó: mob.hu / Jocha(Press)