Sífutás

Norvég és amerikai siker a düsseldorfi sprintben

  • VNA
megosztom

A norvég Ola Vigen Hattestad és az amerikai Kikkan Randall sikerét hozta a sífutó Világkupa düsseldorfi sprint versenye.

A Rajna partján idén is nehéz időjárási körülmények közepette rendezték meg a szokásos düsseldorfi szabad stílusú sprint versenyeket, ahol az összetett Világkupa legjobbjainak nagy része hiányzott és szinte kizárólag csak a sprint specialisták vettek részt. A nőknél meglepetés volt a döntőben, hogy egyetlen norvég sem szerepelt a rajtlistán, ott volt viszont az amerikai Kikkan Randall, aki már tavaly is harmadik volt a sprint szakágban és mivel az akkor előtte végző két sífutó (Majdic, Follis) azóta visszavonultak, így idén a fő favorit a sprinterek között. A negyedik Világkupa győzelmét szerző Randall mögött az orosz Natalia Metvejeva ért célba, míg a harmadik helyet nagy meglepetésre a svájci Laurien van de Graaff szerezte meg, aki a torinói olimpiai bajnok Chandra Crawfordot előzte meg.

A férfiaknál nem indult el ezen a versenyen az összetettben vezető norvég Petter Northug, öccse Tomas ugyanakkor az elődöntőig jutott Düsseldorfban. A norvég sprinterek közül ketten is bejutottak a fináléba, a délelőtti selejtezőt megnyerő Paal Golberg és a 2009-es világbajnok Ola Vigen Hattestad. Utóbbi végül a fináléban sem talált legyőzőre, ahol a két évvel ezelőtti düsseldorfi győztes Alekszej Petyukovot megelőzve tudott győzni. Vasárnap a csapat sprint versenyek következnek Düsseldorfban, amelyeket az Eurosport délután egy órától élőben közvetít.

megosztom