Kosárlabda Eb 2013

Nehéz selejtezőcsoportokban a magyarok

  • MTI
megosztom

Nehéz selejtezőcsoportba került a magyar férfi és női kosárlabda-válogatott a 2013-as Európa-bajnokságok sorsolásán, amelyet vasárnap rendeztek a München melletti Freisingben.

A legutóbi sorozatban nem sikerült a részvétel kiharcolásaAz európai szövetség honlapja szerint a férfiak Horvátországgal, Ukrajnával, Ausztriával és Ciprussal küzdenek meg, s a csoport első két helyezettje (valamint a négy legjobb harmadik) jut ki a szlovéniai Eb-re. Az ötös legnagyobb favoritja a korábban olimpiai ezüstérmes és vb-harmadik Horvátország, amely 1993 óta egyetlen kontinensviadalról sem hiányzott. A nyáron, Litvániában azonban csak a 13. helyre futott be az adriai legénység. Az ukránok eddig ötször szerepeltek Eb-n, míg az osztrákok "régi ismerősei" az idén a pótselejtezőben elbukott magyaroknak: az eddigi 51 egy más elleni összecsapáson 37 magyar siker született.

A legutóbb ugyancsak az utolsó akadályon, a pótselejtezőn "fennakadt" női válogatott Izraellel, Fehéroroszországgal, Portugáliával és Ukrajnával került egy kvintettbe, ahonnan csak az első két csapat kvalifikálja magát a franciaországi kontinenstornára.

A selejtezős meccseket jövőre rendezik: a nőknél június 13. és július 14., míg a férfiaknál augusztus 15. és szeptember 11. között.

A férfiaknál automatikusan, selejtező nélkül vehet részt majd a kontinenstornán Spanyolország, Franciaország, Oroszország, Macedónia, Litvánia, Görögország, Szlovénia és Nagy-Britannia. A nőknél kihagyhatja a kvalifikációt Oroszország, Törökország, Franciaország, Csehország, Horvátország és Nagy-Britannia.

A 2013-as Európa-bajnokság
Selejtezőcsoportok
A csoportok első két helyezettje jut ki az Eb-re.
Nők:
A csoport: Izrael, Fehéroroszország, Portugália, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
B csoport: Lengyelország, Montenegró, Svájc, Észtország, Szerbia
C csoport: Szlovákia, Litvánia, Szlovénia, Belgium, Hollandia
D csoport: Németország, Spanyolország, Svédország, Románia, Bulgária
E csoport: Görögország, Lettország, Luxemburg, Finnország, Olaszország
Férfiak:
A csoport: Szerbia, Izrael, Észtország, Szlovákia, Montenegró, Izland
B csoport: Németország, Bulgária, Azerbajdzsán, Luxemburg, Svédország
C csoport: Horvátország, Ukrajna, Ausztria, Ciprus, MAGYARORSZÁG
D csoport: Grúzia, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Románia, Lettország
E csoport: Finnország, Lengyelország, Svájc, Albánia, Belgium
F csoport: Törökország, Olaszország, Csehország, Fehéroroszország, Portugália
megosztom