Biatlon

Lesz verseny Hochfilzenben is

  • VNA

Bár jelenleg Ausztriában sem nagyon van hó, Hochfilzenben mégis megrendezik a jövő héten a biatlon Világkupa sorozat második állomásának versenyeit.

Östersundban ezen a héten a friss havazásnak köszönhetően igazi téli környezetben rendezték meg a biatlon szezon nyitányát, ami a jövő heti folytatáson, Ausztriában vélhetően nem lesz így. A 2011/12-es szezon második helyszínén ugyanis még nem esett hó, igaz a szervezők csütörtöki bejelentése alapján versenyeket így is rendeznek majd Hochfilzenben december 9-11 között. Kedden ugyanis elkezdték a korábban elkészített műhó mennyiség felhordását a pályára, így a versenyekre rendelkezésre áll majd a szükséges 3300 méteres körpálya. „A pálya 70%-a már most készen van. A tárolóinkban pedig elegendő hómennyiség van ahhoz, hogy a teljes kört fel tudjuk építeni. Az éjszakák szerencsére eléggé hűvösek már, így továbbra is tudunk műhavat készíteni, ha szükséges” - nyugtatott meg mindenkit a szervezőbizottság vezetője, Thomas Abfalter.

Az osztrák szervezők elmondták, hogy az utóbbi hetekben 10.000 köbméter friss havat készítettek, de emellett arra a 2500 köbméternyi hó mennyiségre is számíthatnak, amelyet az előző télről „spájzoltak be” maguknak. Hochfilzen most rendez majd 18. alkalommal biatlon Világkupa fordulót, így a jövő hétvégére készülő közel 300 versenyző nyugodtan bízhat az osztrák szervezők pályaépítési és karbantartási tapasztalatában.