Asztalitenisz

Kisorsolták a 2013-as Eb selejtezőcsoportjait

  • MTI

A magyar női válogatott többek között a címvédő hollandokkal került azonos csoportba a 2013-as, ausztriai asztalitenisz Európa-bajnokság selejtezőjének barcelonai sorsolásán.

Téglás Péter idén kontinensharmadik együttese a hollandokon kívül a lengyelekkel, a fehéroroszokkal, a franciákkal és a horvátokkal csap majd össze a kvalifikációban - az európai szövetség (ETTU) honlapja alapján.

Az Eb-6. magyar férfi csapat a nőkhöz hasonlóan a legmagasabb osztályban szerepel majd, és Oroszország, Ausztria, Fehéroroszország, Horvátország, valamint Görögország legjobbjai lesznek az ellenfelei.

A két hatos csoportban minden gárda csak egyszer játszik a másikkal - azt, hogy az adott meccsen ki lesz a pályaválasztó, a később sorra kerülő sorsolás dönti majd el -, és a sorozat végén az első öt-öt szerez jogot arra, hogy a két év múlva sorra kerülő schwechati Eb-n a legmagasabb osztályban szerepelhessen. A két hatodik kiesik a második vonalba.

A dániai Herningben jövőre sorra kerülő kontinensviadalon csak egyesben és párosban rendeznek küzdelmeket, csapatban nem.

A 2013-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjai
első osztály
A selejtezősorozat a tervek szerint jövő nyáron rajtol.
nők:
A: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Fehéroroszország, Franciaország, Horvátország
B: Németország, Románia, Spanyolország, Oroszország, Csehország, Anglia
 
férfiak:
A Németország, Portugália, Svédország, Franciaország, Spanyolország, Szerbia
B: Oroszország, Ausztria, Fehéroroszország, Horvátország, Görögország, MAGYARORSZÁG