Férfi kézilabda BL

Dán-magyar párharcok életre-halálra - nálunk élőben is!

Vasárnap mindkét magyar férfi kézilabdacsapatunk dán ellenféllel találkozik a Bajnokok Ligája csoportkörében, amíg a Szegednek hazai pályán kellene bravúrgyőzelmet aratnia a Köbenhavn ellen, addig az MKB Veszprémnek a Silkeborg otthonában illene visszaszereznie a becsületét. Egyik sem lesz könnyű feladat, hogy sikerül-e a magyar csapatoknak, azt élő közvetítéseink segítségével figyelemmel kísérheted!

Pick-Szeged - AB Köbenhavn 15.00
Tv: Digisport
A Pick-Szeged csapatának továbbjutásáról már talán a legelvakultabb szurkolóik is kezdtek lemondani, amikor is Skaliczki László fiai - azután, hogy legyőzték a Partizant - világraszóló sikert elkönyvelve Szegeden felülmúlták a sorozat egyik legnagyobb favoritjának számító francia Montpelliert. A bravúrgyőzelem után halvány esély még mutatkozik a negyedik (még továbbjutást érő) hely elcsípésére, bár hozzá kell tenni, hogy a csoportban történő körbeverések nem igazán kedveznek a magyar alakulatnak. Mert ahhoz, hogy összejöjjön a továbbjutás, a Szegednek is körbe kellene vernie az ellenfeleket, csakhogy a rivális csapatok játékosállománya és lehetőségei miatt ez pokolian nehéz feladatnak tűnik. Első lépésként az új dán sztárcsapat, a Mikkel Hansen vezette Köbenhavn ellen szükségeltetne begyűjteni a győzelemért járó két pontot. "Minden rendben, nagyon készülünk a Koppenhága ellen - mondta a szegediek hivatalos oldalának Zubai Szabolcs. "Szerencsére Dusan Beocsanint és Törő Szabolcsot leszámítva  mindenki rendben van. Kemény meccs lesz. A Koppenhága biztos, hogy nagyon felkészül belőlünk, a Montpellier ellen aratott győzelmünk után pedig nagyon komolyan veszi majd a találkozót. Mi is harcolunk, küzdünk ellenük. Több meccsüket is megnézzük majd videón, vannak köztük friss felvételek is. Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, de már bizonyítottuk, hogy senkitől sem ijedünk meg. Most is így teszünk, Európa egyik legjobb közönségével, azaz a Pick-táborral közösen elérhetjük a célunkat: a győzelmet. - mondta a válogatott beállós.

Zubai a közönség erejében is bízik
Azért a lelkesedés és a közönség buzdításán kívül egyéb erősségeket is meg kell majd csillogtatnia a Tisza-parti gárdának, a dániai találkozón ugyanis 12 gólos zakóba szaladt bele, de a Köbenhavn trénere, Magnuss Anderson szavai alátámasztják Zubai gondolatmenetét. "Nagyon nehéz és szoros mérkőzésre számítok, amely mindkét irányba eldőlhet. Láttuk a Montpellier elleni meccsen, hogyan tudnak játszani a legjobbakkal, és meg is tudják verni őket, úgyhogy ez határozott figyelmeztetés volt számunkra. Tudjuk, hogy fantasztikus lesz a hangulat, mely csak még izgalmasabbá és intenzívebbé teszi majd a találkozót" - mondta a svéd szakember. Akárhogy is nézzük, a papírforma a skandinávok mellett szól, de azzal mindenki tisztában van a Pick háza táján, hogy újabb bravúrok nélkül ebből a hatosból képtelenség lesz továbbjutni.

Bajnokok Ligája
D-csoport
1. AG Köbenhavn 5 4 0 1 8 p
2. THW Kiel 5 3 1 1 7 p
3. Reale Ademar León 6 3 1 2 7 p
4. Montpellier
5 3 0 2 6 p
5. Pick-Szeged 5 2 0 3 4 p
6. RK Partizan Beograd 6 0 0 6 0 p













Silkeborg - MKB Veszprém 16:50
Tv: Digisport
A másik magyar együttesnek is dán ellenfelet szánt mára a sors, igaz, a Silkeborg-Veszprém párharcban a bakonyiak számítanak a favoritnak. Mocsai Lajos legénységének égetően szüksége van a két pontra azok után, hogy múlt héten történelmi vereséget szenvedett hazai környezetben a német Füchse Berlintől, hiszen amennyiben nyerni tud Silkeborgban, még mindig jó esélye lesz arra, hogy legalább a csoport második helyét megkaparintsa. A Bajnokok Ligájában eddig még pont nélkül álló Silkeborg ezen statisztikájából hiba lenne komoly következtetéseket levonni, mert a B-jelű hatos rendkívül erős. A dánok csapatának legnagyobb erősségei a skandináv kézilabda stílusjegyeiből fakadnak, és Niclas Landin és Kasper Nielsen személyében két nemzetközi klasszissal is rendelkeznek.

"Terzic elvesztése után legfontosabb a védelem feszességének kialakítása, ami nem lesz egyszerű, hiszen a kettes védő pozícióba Laluska Balázs öt napos sérülése után ugyan visszatér a csapatba, de a feszes védekezés, ami alapja a jó kapusteljesítménynek, még nem végleges, tehát nem olyan állapotban vagyunk, mint ahogy szerettem volna. A támadójátéknál a dán válogatott kapusán való átlövés, a pontos befejezés nagyon fontos lesz, hogyha őt túl tudjuk játszani, akkor van remény a sikerre mindenképpen" - kezdte a találkozó felvezetését Mocsai Lajos, az mkbveszprem.eu-nak.

Fazekas visszatérhet a BL-ben is
"Hazai környezetben nagyon gyors a vasárnapi ellenfelünk, rendkívül sok gyors indítás jellemzi őket. Egy méterrel az alapvonaltól óriási lendülettel beviszik a labdát a védelem mögé, az egyik legnagyobb feladat ennek megakadályozása lesz. A belső sorban rendelkeznek 3-4 lövővel, erős beállóssal. Ami különleges specifikum, hogy fej mellett talajról nagyon sokat lőnek a nagy lendülettel érkező játékosok. Van 4-5 taktikai elemük, amelyet idejében fel kell ismerni és rombolni, ehhez alkalmazkodni kell. A visszafutás prioritást fog élvezni. Támadójátékban a romboló és mélységben tagozott hármas védőjátékosok túljátszása lesz a legfontosabb feladat, és mindkét kapusuk nagyon jó. Fontos mérkőzés lesz, ha hozzuk, akkor 10 ponttal visszakerülünk abba a pozícióba, ahova a múlt héten nem sikerült. A legfontosabb, hogy a csapatot talpra állítsuk, és igazi csapatként működjünk" - mondta a szakember.

Jó hír a veszprémiek számára, hogy immáron a BL-ben is bevethető lesz Fazekas Nándor, aki szeptemberi bokatörése után a héten az Orosháza ellen már 60 percet töltött a kapuban. A válogatott portás elmondása szerint a vasárnapi találkozón Alilovic állja majd útját a dán támadásoknak, de amennyiben szüksége lesz a horvát óriásnak némi pihenőre - örömmel száll be a játékba. "A dánok ellen eddig mindenki begyűjtötte a két pontot a csoportban, ezért mi sem tehetünk mást. Hiszen ha a Silkeborg valakitől pontot lop, azzal a többi csapatnak kedvez. Ezt mindannyian nagyon jól tudjuk, s ennek szellemében készülünk a héten. Számunkra csak a győzelem elfogadható eredmény, tegyük azt egy góllal vagy akár tízzel. Nem lesz könnyű, hiszen több válogatott játékost sorakoztatnak fel az északiak, akik ellen hazai környezetben a Madrid és a Berlin is megszenvedett. Mindkét csapat csak a találkozója végén tudta legyőzni őket, köszönhetően talán a nagyobb rutinnak és jobb erőnlétnek. Nekünk is ezekre kell majd alapoznunk" - írta a mérkőzést megelőzően Fazekas a vehir.hu-n vezetett blogjában. Az általa leírtak lényegre törően összefoglalják a lényeget: ha a Veszprém pontot veszít a Silkeborg ellen, az elitsorozat hátralévő részében igen kellemetlen pillanatok elé nézhet.

Bajnokok Ligája
B-csoport
1. BM Atlético Madrid 7 5 2 0 12 p
2. MKB Veszprém KC 6 4 0 2 8 p
3. Csehovszki Medvegyi 7 2 3 2 7 p
4. Füchse Berlin 6 3 1 2 7 p
5. KS Vive Targi Kielce 6 2 0 4 4 p
6. Bjerringbro-Silkeborg 6 0 0 6 0 p