Serie A előzetes

A Juventus a Cesena legyőzésével venné vissza az első helyet

Vasárnap hat mérkőzést rendeznek a Serie A 14. fordulójában. A veretlen Juventus az utolsó előtti Cesenát fogadja, az idegenben gyengélkedő Roma pedig a Fiorentina otthonában lép pályára.

A torinóiak visszavennék az első helyet a Milantól

Juventus-Cesena
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
A keddi Napoli elleni bravúros idegenbeli döntetlent követően vasárnap egy könnyűnek tűnő meccs vár a Juventusra. A Cesena elleni találkozót biztosan kihagyja eltiltás miatt Andrea Pirlo, a Milantól igazolt középpályást Pazienza pótolhatja. Antonio Conte a Juve vezetőedzője várhatóan a 4-3-3-as alapfelállásban küldi pályára a bajnokságban egyedüliként még veretlen csapatát.

A Juventus ebben a szezonban hazai pályán lejátszott 6 meccséből négyet megnyert, eddig csak a Bologna-Genoa kettős szerzett pontot Torinóban. A vasárnapi rivális Cesena bár kieső helyen található, egyre jobb formában játszik. Daniele Arrigoni együttese előző két bajnokiján - a Bologna és a Genoa ellen - győzött, szerdán pedig a másodosztályú Gubbiót verte ki az Olasz Kupából. Az edzőváltás óta lejátszott négy meccséből a Cesena hármat megnyert!

Juventus-Cesena
A várható kezdőcsapatok
JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Vidal, Pazienza, Marchisio, Pepe - Matri, Vucinic
CESENA: Antonioli - Ricci, Von Bergen, Rodriguez, Lauro - Candreva, Guana, Parolo, Martinho - Bogdani, Mutu

Fiorentina-Roma
15:00
hatharom-tipp: X
Francesco Totti játékra kész, a Roma kapitánya várhatóan kezdő lesz a Fiorentina elleni idegenbeli bajnokin. A vendégektől Osvaldo (házon belül kapott) eltiltás miatt hiányzik, így Borriello szerepeltetésére is lehet esély. A szezonban mindössze két idegenbeli meccset nyerő Romában Lamela és Bojan lesz a két csatár. A Fiorentinában Cerci kisebb sérülés miatt nem játszhat, Gilardino mögött ismét az 5 gólnál járó Jovetic kezd irányítóként. Érdekes, a két klub január 11-én az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében újra találkozik.

Vincenzo Montella csapata, a 8. helyen álló, ám legutóbbi három bajnokijából kettőt is elveszítő Catania a Cagliarit fogadja. A szicíliai klub bízhat jó hazai mérlegében, hisz az idényben csak egyszer kapott ki a Stadio Massiminóban. Két hete a Chievo nyert a Catania vendégeként.

Fiorentina-Roma
A várható kezdőcsapatok
FIORENTINA: Boruc - De Silvestri, Gamberini, Nastasic, Pasqual - Behrami, Montolivo, Vargas, Lazzari - Gilardino, Jovetic
ROMA: Stekelenburg - Perrotta, Juan, Heinze, Taddei - Gago, De Rossi, Pjanic - Totti, Bojan, Lamela
További mérkőzések
Catania-Cagliari 12:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 1
Bologna-Siena 15:00
hatharom-tipp: 1
Chievo-Atalanta 15:00
hatharom-tipp: X
Parma-Palermo 20:45 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Várhatóan kezdőként kap szerepet a Sienát fogadó Bolognában Garics György. A magyar születésű osztrák válogatott védő az idényben eddig 3 meccsen jutott szóhoz. A hazaiak az előző körben a Cagliari otthonában szereztek fontos pontot, míg a Siena már 3 forduló óta nyeretlen. Az élvonal egyik újonca legutóbb október 30-án győzött, idegenben pedig még régebben, tavaly február óta nem nyert a Serie A-ban!

Veronába látogat az előző 3 fordulóban 5 pontot gyűjtő Atalanta. A szezont remekül és 6 pont levonással kezdő bergamói együttes egy hete majdnem legyőzte a Napolit (Cavani az utolsó pillanatban egyenlített), most azonban Colantuono 14. helyen álló csapatának idegenben kellene begyűjtenie a három pontot. Ez nem lesz egyszerű feladat, hisz az Atalanta még soha nem nyert az A-ligában a Chievo vendégeként.

Vasárnap este az Olasz Kupától egy Hellas Verona elleni hazai vereséggel búcsúzó Parma a Palermót látja vendégül a Stadio Tardiniben. A 7 gólos Giovinco ékpárja várhatóan Pellé lesz, így Floccari a padon kezd. A legutóbbi fordulóban a Fiorentinát legyőző Palermóból sérülés miatt Miccoli, Hernandez és Zahavi is hiányzik! Devis Mangia szakvezető várhatóan az Ilicic-Pinilla támadókettősnek szavaz bizalmat. A Palermo ebben az évadban még nem nyert idegenben, pontot is csak Rómában a Lazio ellen szerzett, még szeptember 25-én.