La Liga

Újabb gálát rendezett közönségének a Barcelona

A spanyol bajnokság 15. fordulójában a címvédő Barcelona hazai pályán 5-0-s győzelmet aratott a Levante ellen. A katalánoknak ez volt szezonbeli nyolcadik győzelmük a Nou Campban, 9 mérkőzésen 39-0-s gólkülönbséget tudhatnak magukénak.

A katalánok könnyed győzelmet arattak a Levante ellen

Josep Guardiola együttesének abban a tudatban kellett pályára lépnie, hogy mérkőzése előtt a nagy rivális Real Madrid 3-0-s győzelmet aratott a Sporting Gijón vendégeként.

Papíron ugyan nehezebb dolga volt a Barcelonának az idényt meglepően jól indító Levante ellen, de a sevillaiak végül nem tudták komolyabb ellenállásra késztetné a címvédőt. Cesc Fabregas már a 4. minutumban előnyhöz juttatta a hazaiakat: Iniesta zseniális sarkazása után 16 méterről okosan lőtte ki a rövid sarkot (1-0). 30 perc elteltével ismét a középpályás villant, ezúttal Xavi szabadrúgását fejelte Munua hálójába (2-0), majd ezt követően 4 perccel  a mindössze 19 esztendős Cuenca is feliratkozott a góllövők listájára Iniesta passza után (3-0)

A fordulás után is nagy fölényben futballozott a gránátvörös-kék gárda, az 55. percben Dani Alves labdáját Lionel Messi tekerte laposan a hosszú alsóba (4-0). Az argentin klasszis ezzel a találatával utolérte a mesterlövészek között Critiano Ronaldót. Hat perc elteltével tette teljessé a kitütés a Guardiola-csapat: egy mintaszerű kontratámadás végén Messi ütempasszát Alexis Sánchez - némi szerencsével - juttatta a hálóba (5-0). A hátralévő időben már nem szakadt meg a hazai csapat, ugyan a hajrában még Iniesta szerzett egy lesgólt, de igazából a lényegi kérdések már gyakorlatilag az első félóra végén eldőltek ezen az összecsapáson.

La Liga
15. forduló
Barcelona - Levante 5-0 (3-0)
gól: Fabregas (4., 33.), Cuenca (37.), Messi (55.), Sanchez (61.)