La Liga

Gijónban sem hibázott a Real Madrid

A spanyol bajnokság 14. fordulójának szombati mérkőzésén a listavezető Real Madrid, magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Sporting Gijón otthonában.

Özilék nem hibáztak ezúttal sem

José Mourinho együttese azzal a tudattal léphetett pályára a Sporting otthonában, hogy amennyiben diadalmaskodik a - a vesztett pontok tekintetében -  legrosszabb esetben is hatpontos előnnyel fogadhatja majd jövő héten a nagy rivális Barcelona csapatát.

Ennek ellenére nem tűnt túlságosan motiváltnak a királyi gárda, de az argentin Angel Di María révén a 35. percben megszerezte az oly fontosnak vélt vezetést: a fiatal argentin góljánál nagyot hibáztak a védők Juan Pablo kapus is, de persze ez semmit nem von le a szélső érdemeiből.

A fordulás után valamelyeset nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, Cristiano Ronaldo a 65. percben meg is tudta duplázni csapata góljai számát: a portugál Di Maríától kapott egy tökéletes labdát, majd a kapus mellett is elhúzva a hálóba gurított. A 80. percben Eguren a portugál fülön csapásáért begyűjtötte a második sárga lapját is, ami miatt idő előtt mehetett zuhanyozni, az emberelőnyben lévő Madrid pedig a 90. percben Marcelo révén "bevitte" a kegyelemdöfést is.

Ezzel a mérkőzéssel egyidőben a sereghajtó Racing Santander Stuani góljával legyőzte hazai pályán az idegenben továbbra is nyeretlen Villarreal-t.

La Liga
15. forduló
Sporting Gijón-Real Madrid 0-3 (0-1)
gól: Di Maria (35.), Ronaldo (65.), Marcelo (91.)
Racing Santander-Villarreal 1-0 (1-0)
gól: Stuani (27.)
később:
FC Barcelona-Levante 20 ó
Valencia-Espanyol 22