Tenisz

Rusedski szerint 2012 Murray éve lesz

A britek korábbi kiváló teniszezője, Greg Rusedski szerint Andy Murray 76 év szünet után ismét Grand Slamet fog nyerni az országnak, Fred Perry 1936-os sikere után.

A britek korábbi kiváló teniszezője szerint Andy Murray 76 év szünet után ismét Grand Slamet fog nyerni az országnak, Fred Perry 1936-os sikere után.

A 2007-ben visszavonult, karrierje során 15 tornagyőzelemig jutó Rusedski szerint a világelső, idén négyből három Grand Slamet nyerő Novak Djokovics óriási nyomás alatt lesz 2012-ben, Rafael Nadal nem tudja kiheverni, hog yidén hat egymást követő fináléban vereséget szenvedett a szerbtől, míg Roger Federer csillaga már leáldozott, mindezek miatt eljöhet az örök ígéret, igaz, még mindig csak 24 esztendős Murray ideje.

A skót pályafutása legjobb szezonján van túl, az Australian Openen döntőt játszott, a másik három GS-tornán elődöntős volt. Hat tornát nyert 2011-ben, közte két Masters-versenyt. Október közepén Federert letaszítva fellépett a világranglista harmadik fokára.

"A jövő év nagyon fontos lesz Andy karrierjében. Az idei GS-eredményei azt mutatják, hogy egyenletesen ível felfelé a pályafutása. Federer már harmincon túl nem képes kiugró teljesítményre, Djokovics nem fogja tudni megismételni idei sikereit (tíz tornagyőzelem, közte három GS - a szerk.), Rafa nagy valószínűséggel megnyeri a Roland Garrost, de az idén is csak ott tudott diadalmaskodni, pedig minden eddiginél jobban teniszezett. Szóval, ezek tükrében úgy vélem, Murray képes lesz egy nagy győzelemre" - vélekedett Rusedski.

"Andy a Top 100-ből 97 játékost bármikor meg tud verni. Aztán ha döntőbe kerül, és mindkét srác (Djokovics vagy Nadal) a legjobb formáját hozza, akkor sokkal agresszívabbnak kell lennie ezentúl" - tette hozzá.

Bár maga Murray korábban többször elmondta, hogy a US Openen tartja magát esélyesnek a végső sikerre, Rusedski szerint Ausztráliában van erre a legnagyobb sansza, ahol a legutóbbi két alkalommal finalista volt.